1000 natjecateljica stiže u Kiseljak

Predsjednica Mažoret saveza FBiH Marija Topić-Ramljak kaže nam da se očekuje daleko najveći broj natjecateljica do sada, a sudjeluje 11 gradova – Kiseljak, Prozor-Rama, Grude, Uskoplje, Mostar, Široki Brijeg, Tomislavgrad, Novi Travnik, Čapljina, Busovača i Stolac

Kiseljak će 2. svibnja biti domaćin 15. Državnom prvenstvu mažoretkinja FBiH, na kojem će plesne vještine pokazati 1000 izvrsnih plesačica iz cijele BiH.

Predsjednica Mažoret saveza FBiH Marija Topić-Ramljak kaže nam da se očekuje daleko najveći broj natjecateljica do sada, a sudjeluje 11 gradova – Kiseljak, Prozor-Rama, Grude, Uskoplje, Mostar, Široki Brijeg, Tomislavgrad, Novi Travnik, Čapljina, Busovača, Stolac.

Uz Mažoret savez suorganizator događanja je Općina Kiseljak, koja je i prije 7 godina bila domaćin spomenutom natjecanju, te Kiseljačke mažoretkinje. Seniori, juniori i kadeti natječu se u kategorijama štap, pom-pon, kako pojedinačno, tako i u duetu i formaciji.

U odnosu na ranije godine novitet je da se curice starosti od 3 do 8 godina natječu u kategoriji Prvi korak, gdje djevojčice zasebno plešu zadanu koreografiju na zadanu glazbu. Ova kategorija pokazala se posebno zanimljivom u državama okruženja, te će od sada biti i dio našeg natjecanja, potvrdila je Topić-Ramljak.

To nije klasično natjecanje, nego mažoretkinje žele osvojiti što bolji plasman. Svaka djevojčica mora otplesati sa što manje grešaka i odstupanja od snimke. Sudci su Gordana Šćurić, Marija Sremić, Matea Baltorinić, Tadeja Rozman i Jasna Blaj.

Savez mažoretkinja Federacije Bosne i Hercegovine utemeljen je 2000. godine na inicijativu skupine entuzijasta zaljubljenih u mažoret ples iz nekoliko bosanskohercegovačkih gradova. Prvo državno prvenstvo održano je već iduće 2001. godine u Sarajevu, a najuspješniji natjecatelji dobili su priliku braniti boje Bosne i Hercegovine na europskom prvenstvu mažoretkinja.

Tako će biti i ove godine, a u brojnim gradovima se nadaju da će upravo njihov mažoret klub predstavljati zemlju na europskom natjecanju.

Među ostalima, na ovom važnom natjecanju sudjelovati će i Mažoret klub “Rama”, poseban po tome što svoje koreografije kreiraju same uz vodstvo Sare Dedić, jer još uvijek nemaju profesionalnu voditeljicu. Ovaj nastup poseban je događaj za njih, posebno jer se same trude da budu što sjajnija zvjezdica na mažoret nebu. K. Bošnjak/Dnevni list

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!