12 GODINA ZATVORA: U nevjestu ispalio tri hica, četvrtim je ovjerio u glavu

Neđeljko Popadić (67) iz Sitneša kod Srpca osuđen je u Okružnom sudu u Banja Luci na 12 godina zatvora zbog ubojstva nevjeste Ilijane Popadić (41) u koju je ispalio četiri hica iz pištolja.

Presuda je izrečena nakon što je sud prihvatio sporazum o priznanju krivice koji je Popadić sklopio sa Okružnim javnim tužiteljstvom u Banja Luci. Time je u potpunosti priznao sve navode optužnice i prihvatio zatvorsku kaznu, prenosi Srpskainfo.

Zločin se dogodio 31. ožujka oko 19.30 u njihovoj kući u Sitnešima kod Srpca. U optužnici se navodi da je Popadić nakon kraće svađe sa nevjestom otišao na kat kuće i iz spavaće sobe uzeo pištolj “Češka zbrojovka M-83 Browning”, kalibra 7,65 mm. Potom je sišao u prizemlje gdje se nalazila Ilijana i u nju ispalio četiri hica. Prva tri hica pogodila su je u stomak, nadlakticu i grudi, te leđa. Uslijed ranjavanja žena je pala i optuženi joj je potom prišao i “ovjerio” je hicem u tjemeni dio glave.

Inače, Popadić je godinama živio i radio u Njemačkoj, gdje mu se nalazi i sin Drago, suprug ubijene Ilijane. Neđeljko je dolazio u rodne Sitneše, a tako je bilo i par dana prije zločina. Prema pričama mještana Popadić je i ranije ispoljavao netrpeljivost prema nevjesti, a tijekom saslušanja istražiteljima je pričao da mu je smetalo to što se ona slobodnije ponaša, izlazi sa prijateljicama, a da on kod kuće nema ručka. Kritičnog dana navodno se posvađao i sa unukom Brigitom, a kada je ona izašla iz kuće svađu je nastavio s njenom majkom. Da se radilo o žustroj raspravi svjedoči i činjenica da je Ilijana tijekom svađe telefonom razgovarala sa svojim suprugom Dragom. Čim su završili razgovor on je potom pozvao svoju kćerku i rekao joj da ode do kuće da vidi što se događa. Kada je došla majku je zatekla mrtvu na hodniku kuće. Neđeljka nije zatekla u kući, jer je on nakon pucnjave sam otišao da se prijavi policiji, noseći sa sobom pištolj iz kojeg je pucao. Ilijana Popadić nije bila zaposlena, a iza nje su ostali kćerka i sin o kojima se brinula, budući da joj suprug radi u Njemačkoj. Navodno je  cijela obitelj planirala da se tamo preseli.

error: Content is protected !!