120 srednjoškolaca zaradilo 2400 KM za svoju društvenu zajednicu

Učenici su se odazvali na poslove koje je u Mostaru ponudilo 40 poslodavaca, a jučerašnja dnevnica učenika bit će uplaćena na poseban žiro račun

U sklopu projekta Volontiraj kreditiraj 2017. i obilježavanja jubilarnog 10. socijalnog dana u BiH, koji se u Mostaru održava devetu godinu za redom, učenici srednjih škola grada Mostara koje su prijavljene u projekt zamijenili su školsku klupu s radnim mjestom. Tako je  njih 120 srednjoškolaca zaradilo 2400KM za svoju društvenu zajednicu.

Kreativnost mladih

Naime, učenici su se odazvali na poslove koje je u Mostaru ponudilo 40 poslodavaca, a dnevnica učenika bit će uplaćena na poseban žiro račun, s kojeg će se financirati projekti škola koje su sudjelovale.

“Svi projekti na jesen će se natjecati u Sarajevu u sklopu drugog dijela projekta Sajma kreditiranja, a na ovaj način mladi svojim kreativnostima doprinose našoj zajednici za dobrobit svih”, rekla je Sabina Memić u ime Grada Mostara, ističući kako je bilo puno više učenika koji su željeli raditi, ali zbog malog broja radnih mjesta sudjelovalo ih je samo 120.

Oko 40 društveno odgovornih i osviještenih poslodavaca koji su prepoznali važnost projekta i sudjelovanja u zajednici radili su s njima na projektu, a Memić je ovu priliku iskoristila da zamoli sve one poslodavce da se priključe u projekt, ili ako ništa informiraju o važnosti projekta, jer djeci taj dan rada znači puno.

“Tom malom gestom i dnevnicom podržavaju našu djecu i našu budućnost, jer bez njih nema budućnosti. Izuzetno sam zadovoljna i zahvaljujem se svima koji su sudjelovali, nadam se da će iduće godine biti puno više sudionika koji će doprinijeti svojoj zajednici”, poručila je Memić.

Sudjelovanje

Ove godine u projektu sudjeluje 70 gradova preko 200 srednjih škola iz BiH, a iz Mostara je kroz sve ove godine sudjelovalo oko 1000 srednjoškolaca, što znači da su doprinijeli oko 20.000 KM.

Piše: Džemila Ovčina, [email protected]

error: Content is protected !!