13 UBODNIH RANA: Ristiću 13 godina zatvora za ubojstvo sugrađanina

Goran Ristić (25) iz Brčkog pravomoćno je osuđen na 13 godina zatvora za ubojstvo svog vršanjaka Miloša Droce ispred pekare “Dan i noć” u Brčkom u svibnju 2015. godine.

Prema informacijama iz Tužiteljstva Brčko distrikta, nakon ponovljenog suđenja za ubojstvo Droce, tijekom kojeg su izvedeni dodatni dokazi obrane, te žalbenog postupka Ristiću je potvrđena ranije izrečena kazna zatvora u trajanju od 13 godina, prenosi Faktor.

– U međuvremenu, u završnu fazu ušao je i dokazni postupak po optužnici protiv Mirka Bosnića, koji je po izručenju našoj zemlji zbog ovog teškog kaznenog djela također izveden pred nadležni sud Brčko distrikta, kazali su iz Tužiteljstva.

Tužiteljstvo Distrikta optužilo je Bosnića i Ristića da su 23. svibnja 2015. godine u brčanskom naselju Grčica upotrebom noževa ubili tada 23-godišnjeg Drocu. Njima je stavljeno na teret da su podmuklo ubojstvo ovog mladića počinili nanošenjem dubokih ubodnih rana u predjelu vrata, leđa i nadlaktice.

– Na odvojenim pretresima Tužiteljstvo je u oba slučaja neposredno izvelo blizu četiri stotine materijalnih dokaza, te saslušalo preko 20 svjedoka, kao i veći broj vještaka angažiranih iz područja više užih specijalnosti važnih za dokazni postupak, naveli su iz ove pravosudne institucije.

Tužiteljstvo je dokazivalo optužne navode prema kojima Droca tada nije bio u mogućnosti suprostaviti se Bosniću i Ristiću u položaju između njih dvojice u koji su ga doveli u namjeri da ga ubiju, a potom mu nanijeli trinaest ubodnih i jednu reznu ranu, usljed kojih je i nastupila njegova nasilna smrt.

Nepravomoćnom presudom Osnovnog suda Brčko distrikta BiH Ristić je prvobitno bio osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 14 godina, koja je potom po žalbi obrane smanjena za jednu godinu.

Nakon novog žalbenog postupka osuda na 13 godina zatvora za kazneno djelo ubojstvo je potvrđena i kao takva postala pravomoćna.

Osuđeni Ristić je nakon ubojstva vrlo brzo otkriven i uhićen, dok je optuženi Bosnić uhićen nakon bijega i višemjesečnog skrivanja u Srbiji.

error: Content is protected !!