INTERVJU Damir Jerković: Korona zakon u HNŽ-u jedan je od boljih u Federaciji BiH

uristički radnici i ugostitelji jučer su digli glas, te simbolično sa Starog mosta u Mostaru odaslali poruku kako su nezadovoljni tretiranjem od strane vlasti u županiji i državi. Ključni zahtjev odnosio se na otvaranje granica, a imali su i određene zamjerke na odnos županijskih struktura, ponajviše na način subvencioniranja, a što je predvidio ranije usvojeni korona-zakon, koji je nedavno prošao i u Skupštini HNŽ-a.

Vlada je nekoliko dana kasnije objavila javni poziv za subvencioniranje negativnih ekonomskih posljedica izazvanih koronavirusom. Pozvana su sva pravna i fizička lica registrirana za obavljanje djelatnosti na području županije koje ispunjavaju uvjete propisane novim zakonom da podnesu prijavu za odobrenje i dodjelu sredstava za subvencioniranje određenog iznosa, a najviše do visine najniže neto plaće u FBiH, poreza na dohodak i posebnih naknada za dio ožujka, travanj i svibanj 2020. po svakom zaposleniku.

O takozvanom korona-zakonu razgovarali smo s predsjednikom Interresornog povjereništva za Korona-zakon u HNŽ-u Damirom Jerkovićem. Cijeli Intervju pročitajte OVDJE.

error: Content is protected !!