170 mladih u Mostaru

“Različitost i tolerancija – Ujedinjenje ljudi” tema je ovogodišnje nacionalne sesije Europskoga parlamenta mladih u BiH – Narenta 2019, koja se u organizaciji Europskog parlamenta mladih Bosne i Hercegovine održava u Mostaru od 20. do 27. veljače.

Po riječima jedne od organizatorica sesije Sanje Pandže, nacionalna sesija Europskog parlamenta mladih u BiH bazira se na radu EU parlamenta. Oko 170 sudionika iz BiH i drugih europskih zemalja, kroz simulaciju rada Europskoga parlament, upoznaje se s procesom donošenja odluka u Europskoj uniji te kroz debate imaju priliku diskutirati o važnim problemima sadašnjice.

– Mladi ovdje sami istražuju, donose zaključke o temama koje se kreću od problema vanjske i unutarnje politike, ekonomije, kulture, zdravstva i znanosti, čime razvijaju slobodno kritičko mišljenje – istaknula je Pandža na konferenciji za novinare.

Benjamin Selimotić iz Europskog parlamenta mladih BiH dodao je kako je glavni cilj sesije potaknuti mlade da rade na promjenama u svom društvu.

Pozvao je sve mlade iz BiH da se uključe u rad Europskog parlamenta mladih BiH, a to mogu uraditi prijavom u jedan od pet regionalnih ureda u BiH: Mostar, Sarajevo, Zenica, Tuzla i Banja Luka.

Europski parlament mladih u Bosni i Hercegovini je nestranačka, nevladina organizacija koja djeluje od 2013. godine, te kroz svoje projekte, uključuje više od 3000 mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine, regije, kao i čitave Europe.

error: Content is protected !!