65 TISUĆA MARAKA Gdje je novac od osiguranja vozila?

Županijski sud Tuzla prihvatio je prijedlog Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Igora Nišandžića (41), nastanjen u Srebreniku, zbog postojanja sumnje da je počinio produženo kazneno djelo zloupotreba položaja i ovlaštenja.

Kako navode iz Županijskog tužiteljstva, postoji osnovana sumnja da je Nišandžić od 2010. do lipnja 2017. godine kao referent za osiguranje u jednom osiguravajućem društvu iskorištavao položaj i ovlaštenja koja je imao i većem broju osoba pribavio korist. To je radio omogućivši im registraciju teretnih vozila tako što je u postupku registracije izrađivao i upotrebljavao lažna uvjerenja  o obavljanju registrirane djelatnosti prijevoza tereta, a koja izdaje nadležna služba u Gradu Tuzla,  što je jedan od uvjeta za registraciju teretnih vozila,  iako je znao da takva uvjerenja nadležna služba nije izdala.

Također, osumnjičen je i da je u proceduri registracije vozila prilagao krivotvorene uplatnice različitih banaka iako je znao da novac, koji je naplaćivao od osiguranika, nikada nije uplaćen na račune javnih fondova i javnih institucija na ime obveznih naknada u postupku registracije vozila, odnosno na taj način je sebi pribavio veću imovinsku korist.

Nišandžić je osumnjičen i da je tijekom registracije teretnih vozila unosio lažne podatke o vozilima u police o obaveznom osiguranju.

U dosadašnjem dijelu istrage je utvrđeno da je Nišandžić u ovom periodu registrirao najmanje 50 teretnih vozila upotrebljavajući lažna uvjerenja nadležne gradske službe kojima se dokazuje registririana djelatnost.

Također, izrađujući i upotrebljavajući lažne uplatnice i krivotvorene police osiguranja sebi je pribavio korist u iznosu od najmanje 65.000 maraka, a različite fondove, javne institucije i osiguranje u kojem je radio je oštetio u većem iznosu.

Po naredbi Županijskog suda Tuzla i po nalogu Tužiteljstva, pripadnici MUP-a su 3. listopada 2017. godine obavili pretrese privatnih i radnih prostorija koje je koristio osumnjičeni, prilikom čega su pronašli određene predmete koji su korišteni prilikom izvršenja kaznenih djela.

Osumnjičeni je lišen slobode, izvršena je kriminalistička obrada, te je uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu predan u nadležnost Tužiteljstva.  Istraga u ovom predmetu je u tijeku, priopćeno je iz Tužiteljstva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!