AHMETOVIĆ: Zvizdić i SDA izdali državni interes

Nezavisni blok u saopćenju za javnost ističe da su predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić i vladajuća Stranka demokratske akcije (SDA) “izdali državni interes tako što su u odgovorima na Upitnik Europske komisije uvrstili nelegalne podatke o popisu stanovništva koje je objavila Agencija za statistiku Republike Srpske (RS)”.

– Prihvatiti da se sa područja RS-a izbriše 58.000 Bošnjaka nije ništa drugo nego još jedna u nizu izdaje Bošnjaka u RS-u. Ova prevara sa dvostrukim odgovorima je započela dogovorom o Mehanizmu koordinacije između lidera SDA Bakira Izetbegovića i lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika – naglašavaju iz Nezavisnog bloka.

Također tvrde da je Zvizdić odlukom da u odgovore na Upitnik Europske komisije uvrsti i podatke o popisu stanovništva Agencije za statistiku RS-a pogazio državnu instituciju za statistiku koja je jedina priznata od strane EUROSTAT-a.

– Pogažena je i odluka Ustavnog suda BiH koji je potvrdio validnosti popisa i rezultate koje je uradila Agencija za statistiku BiH – stav je poslanika u Parlamentu BiH Sadika Ahmetovića, navodi se u priopćenju Nezavisnog bloka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!