Akcija Lipa: U Sarajevu uhapšena diler drogom

U akciji “Lipa” uhićena je jedna osoba zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i više osoba zbog posjedovanja i omogućavanja uživanja droga.

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) u utorak su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, započeli aktivnosti na realizaciji operativno taktičke akcije kodnog naziva „Lipa“, vezano za dokumentiranje osoba i krivičnih djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres na jednoj lokaciji na području Općine Novi Grad Sarajevo, te je uhapšena osoba iz Sarajeva inicijala M.Dž. (1980.) koje se sumnjiči za vršenje gore navedenog krivičnih djela.

Prilikom pretresa stana koji koristi osumnjičeni pronađena je i oduzeta određena količina NN materija koja svojim izgledom asociraju na opojne droge „Amfetamin“, „Heroin“ i „Cannabis Sativa L“, a čija će se količina i vrsta utvrditi naknadnim vještačenjem.

Pored navedenog pronađena je i oduzeta vaga za precizno vaganje, novac u različitim apoenima i valutama, mobilni tel. i SIM kartica, te drugi predmeti koji potiču ili de dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelom.

Osumnjičeni M.Dž. je kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će biti danas predat na dalju nadležnost Kantonalnom tužiteljstvu Županije Sarajevo uz Izvješće o izvršenim krivičnim djelima.

error: Content is protected !!