Ako vam partner ili partnerica provjerava mobitel možda ima jedan od ovih psiholoških problema

Provjeravanje mobitela svojeg partnera ili partnerice može biti vrlo primamljivo, posebno ako znate da oni nikada neće doznati za to.

Istraživanja pokazuju da 34% žena i 62% muškaraca vole provjeravati mobitel svojeg partnera, pišu Bright Side. Razlog za to nije samo ljubomora već osoba to može raditi zato što ima neki dublji psihološki problem i zato ima potrebu svojoj boljoj polovici provjeravati poruke i fotografije na mobitelu. Evo nekoliko razloga zašto to rade i što to znači za vašu vezu. 

1. Vaš/a partner/ica ima nisko samopouzdanje

U većini slučajeva je osoba koja gleda poruke, e-mailove i fotografije svojeg partnera/ice zapravo zabrinuta da nije dovoljno dobra i dovoljna za svojeg partnera/icu i osjećaju potrebu za potvrdu od svoje voljene osobe. Čak i u dužim stabilnim vezama, te osobe misle da njihov partner/ica zaslužuje nekog boljeg i posljedično ih lako može privući druga osoba. 

2. Vaš/a partner/ica nije zadovoljan/na s vašom vezom

U zdravoj vezi oba partnera trebala bi vjerovati jedno drugome i poštivati pravo na privatnost, ali ako jedan od partnera ima potrebu njuškati po stvarima svoje bolje polovice to bi mogao biti razlog za ozbiljno propitivanje te veze. Možda vaš partner/ica nije siguran ili sigurna želi li biti s vama ili samo nisu sigurni u kojem smjeru ide vaša veza. 

3. Vaš/a partner/ica možda razmišlja o prevari

U ovom slučaju, moguće je da osoba koja ima potrebu čitati poruke svojeg partnera ili partnerice sumnja da se događa nešto neprimjereno ili bi se moglo dogoditi, dok je zapravo ta osoba ona koja vara. 

 | Autor :

4. Vaš/a partner/ica ima probleme s vjerovanjem 

Vjerovanje jedno drugome temelj je čvrste veze, a samo vjerovanje ima puno veze s iskustvom iz prošlosti. Ako partner/ica misli da mu/joj lažete, vjerojatno je to iskusio ili iskusila od prijašnje bolje polovice. Nakon takvog lošeg iskustva osoba postaje hipersenzitivna na bilo kakvu nevinu gestu ili riječi te to može pobuditi sumnju u njihovoj glavi. 

5. Vaš/a partner/ica ne zna kako postaviti granice

U svakoj bi vezi trebale postojati granice, a njihovo kršenje nikako nije u redu i vaš partner/ica bi to trebao razumjeti. Vaš bi partner/ica trebao prihvatiti vašu potrebu za privatnost iako on ili ona možda nema tako stroge granice. Ako vam partner/ica stalno njuška po mobitelu, to bi mogao biti znak da vaša budućnost neće biti bajna. 

6. Vaš/a partner/ica se boji otvoreno pričati

Ako ste primijetili da vaša bolja polovica provjerava vaš telefon to bi mogao biti znak da skriva nešto od vas. To može biti neka sitnica, ali može biti i prevara. Partner/ica koji vas je vrijedan trebao bi vam reći što se događa nakon što ga to upitate. 

IZVOR: vecernji.hr

error: Content is protected !!