Aladžić: Duel protiv Sportinga veliki izazov, test da vidimo koliko možemo

Susret protiv Belih anđela u nedelju, trebao je biti posljednja provjera pred prvu utakmicu drugog kruga Futsal Lige prvaka, ali nije. Utakmica nije odigrana jer ekipa iz Brčkog u svojim legitimacijama nije imala upisane lječničke preglede. Dan poslije, ekspedicija prvaka već je bila na putu prema Sloveniji, mjestu Podčetrtek, koje je domaćin skupine 1.
Prethodnih sezona Mostar SG je u dva navrata prolazio prvi krug, ukupno je ekipa do sada kroz Ligu prvaka ostvarila 12 nastupa uz osam pobjeda i četiri poraza. Igrala je između ostalih protiv kvalitetnih ekipa kao što su Araz iz Azerbejdžana, Autobergamo Deva iz Rumunjske, talijnskog Acqua e Saponea, ali definitvno niti jedan nije atraktivan i jak kao ovaj prvi u Sloveniji – portugalski Sporting.
Sporting je trenutačno najbolji klub u Europi, aktalni je prvak. Prošle sezone je Sporting na završnom turniru u Kazahstanu, stigao do naslova preko španjolskog Intera, odnosno domaćeg Kairata. Pored jednog naslova, Portugalci imaju tri finala, jedno treće, jedno četvrto mjesto. Godinama su u vrhu europskog futsala pa su i ove sezone favoriti za naslov, što automatski znači da su najbolja ekipa turnira u Sloveniji. Iako će pokušati nešto uraditi, realno, bez obzira na određenu kvalitetu, teško je očekivati nešto u prvoj utakmici od ekipe Mostar SG-a. Mostarci svoju šansu svakako trebaju i mogu tražiti protiv Ekonomca, odnosno domaćeg Doboveca.

– Sigurno da je za sve nas jedan izazov igrati protiv ekipe kao što je Sporting. Radi se o prvaku Europe, ekipi koja je godina u vrhu europsku futsala i koja u svojim redovima ima sjajne Portugalce, Brazilce, ističe Mario Aladžić.
– Za nas jedna vrsta izazova, da vidimo što i koliko možemo. Realno, našu šansu moramo tražiti u utakmica protiv prvaka Srbije i Slovenije. Dobro smo radili tokom priprema, odradili smo i nekoliko kontrolnih utakmica. Tu su i nova pojačanja i vjerujem da možemo napraviti taj još jedan iskorak. Naravno, ne trebamo se zavaravati da će biti lako protiv domaće ekipe, pa iskusnog Ekonomca, ali mislim da su to protivnici protiv kojih možemo igrati, dodaje Aladžić.
Sporting je svoj put prema naslova prvaka Europe počeo od drugog kruga, gdje je u skupini četiri završio na drugom mjestu iza Kairata. Jedan od četiri turnira Elitne runde igrao se baš u Lisabonu, za mjesto koje je vodilo na Final Four vodila se velika borba. Na kraju je Sporting imao isti broj bodova kao i Benfica, ljuti gradski rival, ali bolju gol razliku. Na završnom turniru prvo ime Sportinga bio je Brazilac Dieguinho koji je postigao tri gola. F. I.

Sporting pa Dobovec i na kraju Ekonomac

Utakmica između Sportinga i Mostar SG na rasporedu je u danas od 17 sati i 30 minuta, dok drugu utakmicu prvog dana igraju Ekonomac i Dobovec. Drugu utakmicu Mostar SG igra u četvrtak od 20 sati, protivnik je Dobovec, a onda u subotu, posljednjeg dana turnira, sljedi okršaj s Ekonomcem (17:30). Plasman u Elitnu rundu izboriti će tri ekipe iz ove skupine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!