‘ALUMINIJ KAP KOJA JE PRELILA ČAŠU’: Hrvatska nezavisna lista istupila iz HNS-a BiH

Hrvatska nezavisna lista (HNL) istupila je iz Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH. Iz ove političke opcije, koja uglavnom djeluje na prostor Herceg-bosanske županije (HBŽ), gdje ima i jedan broj predstavnika na županijskim i općinskim razinama, odluku o napuštanju HNS-a BiH, donesenu na sjednici proširenog Predsjedništva stranke u Tomislavgradu, obrazlaže time da je situacija u mostarskoj tvornici Aluminij kap koja je prelila čašu. Kao jedan od razloga navodi se i politika koju vodi predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH Dragan Čović. Iz HNL-a, nadalje, pojašnjavaju da se ovu odluku razmatralo već duže vremena, a da je jedan od razloga i nepoštivanje odluka HNS-a BiH te ulazak HDZ-a BiH u koalicije s SDP-om i Lijanovićima, a ne s članicama HNS-a.

“Zbivanja u svezi Aluminija su vrhunac sante leda i dokaz kriminala koji se u tom poduzeću, ali i svim drugim, rade, te dokaz nebrige za vlastiti narod i za radnike tog poduzeća. Apsolutno smo na strani radnika Aluminija, a samim time protiv politike Dagana Čovića“, navode u HNL-u te traže da institucije pravne države ispitaju financijske tokove i primjereno kazne one koji su radili nezakonito. Iz ove političke stranke podsjećaju i na, kako ga nazivaju, “igrokaz” u pogledu Izbornog zakona BiH te pozivaju sve one koji misle svojom glavom i nemaju kriminalni dosje da napuste HNS BiH.

Odluka Hrvatske nezavisne liste donesena je neposredno uoči sjednice Predsjedništva i Glavnog vijeća HNS-a BiH koja će se održati u ponedjeljak.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!