Ambasador Jukić predao akreditivna pisma predsjedniku Crne Gore

Ambasador Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Branimir Jukić predao je danas akreditivna pisma predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću u Rezidenciji na Cetinju.

U razgovoru koji je uslijedio nakon ceremonije predaje akreditiva, predsjednik Đukanović je ambasadoru Jukiću zaželio uspješan mandat i naglasio punu opredijeljenost i spremnost Crne Gore da prijateljskoj i susjednoj Bosni i Hercegovini ostane pouzdan partner u ostvarivanju svih njenih vanjskopolitičkih ciljeva uz puno uvažavanje političke volje i opredjeljenja Bosne i Hercegovine.

Razmijenjena su mišljenja o ukupnim odnosima Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a posebno u oblasti ekonomske saradnje, razvoja putne infrastrukture i regionalne saradnje. Potvrđeno je da dviju država nemaju otvorenih pitanja koja bi na bilo koji način opterećivala daljnje unapređenje i razvoj odnosa.

Ambasador Jukić je potvrdio da će Ambasada i on lično nastaviti raditi u cilju što višeg stepena saradnje Bosne i Hercegovine i Crne Gore u svim oblastima i pitanjima od obostranog značaja,  saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

error: Content is protected !!