Ambasadorica Slovenije u BiH posjetila Bihać

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić ugostio je danas ambasadoricu Slovenije u BiH Zoricu Bukinac, s ciljem poboljšanja saradnje Grada Bihaća i Republike Slovenije.

Kako je istaknuto, Slovenija je jedan od strateških partnera Bosni i Hercegovini u proteklih dvadeset godina, s posebnim akcentom na dobru saradnju u oblasti kulture, sporta i turizma.

Stoga, po riječima gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića, lokalne zajednice poput Bihaća žele uspostaviti još bolju saradnju s predstavništvom Slovenije u BiH, kao prvom stepenicom u poboljšanju saradnje.

– Grad Bihać ima saradnju s Novim Mestom i Sežanom. Želimo proširiti krug naših prijatelja u Sloveniji i za to nam sasvim sigurno treba pomoć i podrška i ambasadorice Bukinac. Uvjeren sam da možemo ponuditi slovenskom tržištu naše potencijale, posebno one u oblasti turizma s akcentom i na historijski turizam i činjenicu da je Bihać avnojevski grad kojeg posjećuje veliki broj antifašista iz Slovenije – kazao je Fazlić.

Dodao je da se razgovaralo i o problemu migranata koji preko Bihaća i Hrvatske idu prema Sloveniji i zemljama EU.

Bukinec je zahvalila Fazliću na spremnosti da kroz saradnju s lokalnim zajednicama u Sloveniji doprinese promociji potencijala Bihaća u Sloveniji  i obrnuto, dodavši da će na tom polju pokrenuti aktivnosti s ciljem realizacije konkretnih projekata u oblastima kulture, sporta, privrede i turizma, saopćeno je iz kabineta gradonačelnika Fazlića.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!