Američki veleposlanik posjetio PGP Zvornik

Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Eric Nelson posjetio je u četvrtak Postrojbu granične policije Zvornik, gdje se susreo sa zapovjednikom te postrojbe Mirelom Imamovićem.

Tijekom sastanka, Nelson i Imamović razgovarali su o radu i trenutačnim aktivnostima u zoni odgovornosti PGP-a Zvornik i situaciji s ilegalnim migrantima, mjerama koje se poduzimaju na sprječavanju ilegalnih migracija, ljudskim resursima, kao i problemima s kojima se policijski službenici susreću u svakodnevnom radu, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Nakon sastanka, američki veleposlanik je obišao službene prostorije Postrojbe i Međunarodni granični prijelaz Karakaj te razgledao specijalističku opremu doniranu putem Programa za kontrolu izvoza i sigurnost granica (EXBS Program).

Veleposlanik Nelson obećao je nastavak podrške u razvoju Granične policije BiH s ciljem jačanja te bh. policijske agencije. U prethodnom razdoblju, ostvaren je niz obuka za policijske službenike. U dosadašnjem razdoblju, Vlada SAD-a donirala je Graničnoj policiji BiH specijalističku opremu u vrijednosti više od 12 milijuna maraka, navodi se u priopćenju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!