ANA BRNABIĆ Voli kuhati, svake godine ljetuje na Krku, a obožava Gospodare prstenova i Depeche Mode

Nova i prva srpska premijerka Ana Brnabić po svom se životnom stilu razlikuje od većine svojih kolega političara. Blic je saznao što voli i kako provodi slobodno vrijeme.

Tako Ana obožava film “Gospodar prstenova” koji je odgledala nebrojeno mnogo puta. Uz to veliki je gurman i voli kuhati, a najdraža joj je kineska hrana. Uz to omiljeni su joj i ćevapi kao i tartufi.

Ljeta provodi na Krku kod bake i djeda, no ove će godine vjerojatno, zbog poslovnih obaveza, skratiti odmor na minimum. Trenirala je plivanje i to joj je najdraži sport.

Omiljena odjeća su joj košulje. “Ne skidam se iz košulja, u njoj sam čak i na plaži”, rekla je za Blic. Inače, ljeto je njezino godišnje doba.

U Beogradu izlazi na urbana gradska mjesta, otkrili su njezini poznanici, a uživa u glazbi osamdesetih. Najdraži bend joj je Depeche Mode. Sinovi njezinog brata, koje obožava, zovu je ‘tetka institucija’. Veliki je ljubitelj životinja, a trenutno ima dva psa s kojima je jako vezana.

Životni moto posudila je od Johna Lennona: “Everything will be okay in the end. If it’s not okay, it’s not the end” – “Na kraju će sve biti dobro. Ako nije dobro, nije kraj”. Kod drugih ljudi ne voli maltretiranje slabijih i neodgovornost, a osjetljiva je na nepravdu i lijenost.

Da se nju pita nikad ne bi imala službenog vozača, jer obožava voziti. Kada je zadovoljna, njena uzrečica je “ovo je užasno dobro“, kada nije zadovoljna, uz dodirivanje kose “ja ne mogu da vjerujem”. U svemu u životu uzor joj je njezin otac.

“Srbija je moja domovina, u Beogradu sam rođena. Moj deda po ocu je sa Krka i ja Krk volim, a naročito to selo i ljude odakle mi je deda. Tamo imam jako puno prijatelja – neke od mog rođenja, a neki su prijatelji moje obitelji već generacijama. Moji korijeni vezani su za Srbiju. Baka po ocu je iz Gorobilja kod Požege”, ispričala je Ana za srpske medije o svom porijeklu.

Kaže kako je oduvijek znala da život i karijeru želi graditi u Srbiji u kojoj je provela većinu života, izuzev studija u Engleskoj. Uz Beograd, za koji kaže da joj je omiljena destinacija, jer tamo ima sve – prijatelje i obitelj, Ana obožava putovati. Posebna iskustva doživjela je u Keniji, Zambiji, Malaviju i Tanzaniji.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!