Ashley Judd tuži Weinsteina jer joj je ‘uništio karijeru’

Glumica Ashley Judd tužila je u ponedjeljak producenta Harveyja Weinsteina na sudu u Los Angelesu, optužujući ga da joj je uništio karijeru kad se usprotivila njegovu seksualnom uznemiravanju, piše Tportal.hr.

Glumica je bila jedna od prvih koja je prekinula šutnju o producentu, optuženom da je uznemiravao, seksualno napastovao ili silovao stotinjak žena, među kojima zvijezde poput Angeline JolieGwyneth Paltrow ili Lee Seydoux.

Što stoji u tužbi

U tužbi se tvrdi da je Weinstein uništio njezine izglede da se pojavi u trilogiji Petera Jacksona ‘Gospodar prstenova’, jednoj od najisplativijih u povijesti filma, kazavši redatelju i svojoj koproducentici da je rad s glumicom ‘noćna mora’.

‘Tim je neutemeljenim napadima Weinstein uspio uvrstiti Ashley Judd na crnu listu i uskratio joj mogućnost da radi na nastavcima filmova koji su zaradili milijarde dolara i 17 Oscara’, stoji u tužbi.

Podsjetimo se, više žena ustvrdilo je kako ih je holivudski producent seksualno uznemiravao ili napastvovao tijekom protekla tri desetljeća, a protiv njega su podnesene i tužbe za silovanje, što poznati filmaš oštro opovrgava. Nakon holivudskih ljepotica među kojima je bila i Ashley Judd svoje su neugodno iskustvo s ostatkom svijeta podijelile i Salma Hayek, britanski top model Cara Delevingne, francuska glumica Lea Seydoux, zvijezda ‘Igra prijestolja’ Lena Headey te brojne druge.

Skandal

Holivudskog producenta ovaj je skandal koštao braka, a morao je rasprodati i neke nekretnine kako bi mogao lakše podnijeti troškove odvjetnika i brojnih suđenja koji su pred njim. Nakon ovog potresnog događaja u Hollywoodu Britanski filmski institut (BFI) objavio je osam ‘jasnih i jednostavnih’ principa za sprečavanje zlostavljanja i uznemiravanja unutar industrije, a glumice sve otvorenije govore o problemima s kojima se susreću i borbi protiv seksualnog uznemiravanja u filmskoj industriji.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!