ASMIR BEGOVIĆ: ‘Je li priča da sam birao utakmice došla iz reprezentacije? Ne znam’

Bh. internacionalac Asmir Begović u važećoj se nogometnoj izolaciji još jednom dotaknuo teme ‘sukob sa Prosinečkim’.Podsjećamo, do Prosinečkog standardni vratar reprezentacije, u eri sada već bivšeg izbornika izgubio je svoje mjesto u timu,  a najčešće spominjani razlogbilo je Asmirovo navodno ‘biranje utakmica’… nešto što je on još jednom demantirao, ovog puta u razgovoru za podcast Opsajd.
– Prva stvar, najprije su bile te prijateljske utakmice sa Bugarskom i Senegalom (u ožujku 2018.) koje sam propustio zbog ozljede. Sve je to bilo na papiru, nalazi i sve, izbornik mi je rekao ‘OK, vidimo se u Ligi nacija’, počeo je Begović.
– Došle su onda utakmice u petom i šestom mjesecu (Crna Gora i Koreja), a ja sam imao jedan privatni problem. Izbornik mi je rekao da se javim u Savez, da će to biti OK. Onda me u devetom mjesecu nije bilo na popisu, dodao je Begović, ističući da je problematičan odnos tu eskalirao.

– Došao sam u Sarajevo, tražio razgovor sa izbornikom, opet smo pričali, rekao mi je da to nema problema. Ali onda je konferenciji za novinare dan kasnije opet bila tema biranje utakmica. To je sve pokvarilo. Nikada nisam dobio informaciju tko je pokrenuo te priče, netko iz reprezentacije ili ne.. ne znam ni koji su bili motivi.
Kao što je već poznato neko vrijeme, Begović se u A tim vratio dolaskom Dušana Bajevića na kormilo reprezentacije, ali koronavirus nije dozvolio da se vrati među vratnice. Da pandemije nije bilo, preksinoć bi možda doznali da li bi se reprezentacija plasirala na svoj prvi Euro…, kažemo možda, jer trebalo je prvo u polufinalu proći Sjeverne Irce. S. N.

error: Content is protected !!