Austrijanac u rodnom selu Ometala napravio laboratorij za uzgoj marihuane

Državljanin Austrije uhićen je u nedjelju rano ujutro u akciji pripadnika Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Konjic. Akcija je izvedena na području općine Prozor/Rama u mjestu Ometala, u zaseoku Čališta.

Policijski istražitelji imali su operativna saznanja da se 40-godišnjak može dovesti u vezu s kaznenim djelom ‘Neovlaštena proizvodnja i stavljanja u promet opojnih droga’ pa se u posljednjem periodu intenzivno radilo na dokumentiranju toga slučaja. Nakon što je prikupljeno dovoljno informacija i operativnih podataka, krenulo se u realizaciju akcije uhićenja i pretresa objekata koje osumnjičeni koristi.

– Na osnovu naredbe Općinskog suda u Konjicu pretresena je kuća i pomoćni objekti koje koristi 40-godišnji Č. T. i tom prilikom je pronađen laboratorij za uzgoj skanka (genetski modificirana marihuana) i veća količina ove droge, koja je već bila spremna za tržište, kazali su u policiji.

Četrdesetogodišnjak je uhićen i sproveden na kriminalističku obradu. Sumnjiči se za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga. Pripadnici Policijske uprave Konjic izuzeli su pronađenu drogu, kao i opremu za laboratorij i druge predmete koji će biti korišteni u dokaznom postupku protiv uhićenog.

U policiji u nedjelju tijekom dana nisu mogli otkrivati više detalja, količinu zaplijenjene droge i predmeta za uzgoj iste, budući da je istraga bila u tijeku.

Više bi se trebalo znati nakon kompletiranja istrage i podnošenja izvješća nadležnom Tužiteljstvu. Osumnjičeni će nakon kriminalističke obrade biti predan Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije na daljnje postupanje.

error: Content is protected !!