Automafijaš poznat po sukobima s policijom automobilom udario u vrata kafića

Policija sa Pala uhitila je 33-godišnjeg Nj. P. iz tog mjesta zbog sumnje da je počinio kazneno djelo oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari, priopćeno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Kako Faktor neslužbeno prenosi, uhićen je stari policijski znanac Njegoš Purković, jedan od optuženih kojima se trenutno sudi u Sudu BiH u predmetu “Volan”, zbog organiziranog kriminala, odnosno krađa vozila.

Purković je uhićen nakon što je automobilom Mercedes ML udario u ulazna vrata ugostiteljskog objekta “Kafanica red & White”, koji se nalazi u Zanatskom centru Koran na Palama. Sve se odigralo u subotu, oko 02.30 sati ujutro.

Nakon privođenja u policijsku postaju Purković je alkotestiran i utvrđeno je da je bio pod utjecajem alkohola. Policija je o događaju obavijestila dežurnog tužitelja, te obavila očevid.

Purković je, između ostalog, poznat po čestim sukobima s policijom, a posljednji takav slučaj dogodio se 19. studenog prošle godine u ugostiteljskom objektu u blizini zgrade policije na Palama, kada je policajca gađao flašom, nakon čega je priveden.

Kada je policijski inspektor pola sata iza ponoći ušao u objekt, prepoznao ga je i odmah mu počeo dobacivati. Inspektoru je psovao majku i govorio da je “levat”, te mu je u jednom trenutku prišao. Potom ga je inspektor odgurnuo od sebe i izašao iz lokala, ne želeći da se sukobljava s Purkovićem. Međutim, Purković nije mislio da je prepirka gotova te je izašao za policajcem noseći pivsku flašu i mobitel. Napolju je inspektora pogodio flašom u grudi, te ga gađao i mobitelom. Inspektor je tada pozvao pojačanje, te je na mjesto događaja ubrzo stiglo nekoliko policajaca koji su brzo savladali Purkovića.

Purković je u prosincu 2008. godine tijekom racije u lokalu Laverna na Palama pucao na policiju, ispalivši jedan hitac koji, srećom, nije pogodio nijednog od policajaca. Tada je policiji pobjegao kroz prozor toaleta u lokalu. U listopadu 2009. godine, tijekom policijske potjere i razmjene vatre s policajcima MUP-a Sarajevske županije, ranjen je na Vracama u obje noge.

error: Content is protected !!