Bajeviću udarili na savjest?

Trenerski velikani iz BiH uglavnom su izbjegavali preuzimanje reprezentacije. Najbolji dokaz je Vahid Halilhodžić, koji kao ni većina bh. stručnjaka s bogatim iskustvom rada u inozemstvu jednostavno nije bio spreman uskočiti u naš osinjak. E pa čini se da se sprema izuzetak.
Dušan Bajević novi izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine? Moguće. Vrlo moguće. Ali kako, kako je najednom došlo do zaokreta u praksi većine naših proslavljenih stručnjaka da ne igraju na emocije i pozive iz domovine. Pa možda je stvar u tomu da su Bajeviću jednostavno udarili na savjest? Shvatit ćemo ako ne volite teorije zavjere, ali ova nam zvuči izglednom – a kaže da je na Bajevića iznutra, dakle iz Saveza, izvršen pritisak jer je bio član stručne komisije koja je predložila i neizravno izabrala Roberta Prosinečkog s kojim priča nije otišla prema uspjehu. Preostali članovi su bili Sejad Kajtaz i Zvjezdan Misimović koji nisu treneri pa je bilo logično pritisnuti Princa s Neretve.
Istina ili ne, vjerojatno nikad nećemo ni saznati, barem ne službeno. Kao što se ni njegovo potencijalno i moguće imenovanje ipak neće dogoditi 12. ovog mjeseca, za kada je zakazana iduća sjednica Izvršnog odbora NS BiH. Potvrdili su to iz krovne kuće nogometa.
– Na sjednici neće biti izbora niti imenovanja novog izbornika, stoji u službenom priopćenju NS BiH i dodaje se: Na sjednici koja će biti održana 12. 12. 2019. godine, a kako je navedeno u dnevnom redu, bit će urađena analiza dosadašnjih rezultata A selekcije u kvalifikacijskom ciklusu za Euro 2020, a uz to će biti sačinjen plan za imenovanje izbornika. Fokus aktivnosti je priprema utakmica baraža koje će naša reprezentacija igrati kao domaćin. Nadamo se da ćemo zajedničkim snagama, kako na tribinama tako i na terenu, sami sebi otvoriti put i za drugu utakmicu baraža, te konačno ostvariti san plasmanom na Europsko prvenstvo 2020. godine. O svim pojedinostima, a u vezi sa aktivnostima oko izbora novog izbornika A reprezentacije, javnost će biti blagovremeno informirana i na vrijeme upoznata.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]error: Content is protected !!