Bajgorić: Ovu ekipu krasi velika borbenost

U situaciji kakva vlada posljednjih godinu dana u rukometnom savez BiH, rukometnom sportu uopće, odlazak jedne ženske rukometne reprezentacije na Europsko prvenstvo, pa makar i B divizije, predstavlja ogroman uspjeh.

Na krilima nekoliko entuzijasta, zaljubljenika u ženski rukomet, priča je krenula od početka, od prvih okupljanja ženske juniorske reprezentacije koja se uspjela posložiti u relativno kratkom periodu, dovoljno za prvo mjesto na IHF/EHF rukometnom turniru „Women’sTrophy“ u Tuzli. Prvo mjesto kojim je osiguran povijesni prvi nastup na Europskom prvenstvu B divizije pored još devet selekcija. Uz domaćina Bugarsku, tu su Srbija, Island, Velika Britanija, Poljska, Finska, Ukrajina, Izrael, Grčka. BiH se nalazi u grupi B zajedno s Poljskom, Finskom, Izraelom. Realno, teško je bilo što prognozirati s obzirom da su bh. juniorke prvi put u jednom ovakvom društvu, na jednom, u odnosu na turnir u Tuzli, ipak kvalitetnijem natjecanju.

 – Što se tiče samih očekivanja, mi smo napravili iskorak samim odlaskom na Euro. To je prvi odlazak djevojaka na europsku scenu. Psihološki momenat će biti vrlo važan. Ne želim da dajem bilo kakve prognoze. Ono što znam zasigurno jeste da će djevojke koje putuju u Varnu dati sve od sebe da ostave što bolji utisak. Ono što njih krasi je jedna velika borbenost. Definitivno ne sumnjam da će one s tom borbenošću, zalaganjem, voljom i htijenjem s ponosom nositi dres sa grbom naše zemlje, kaže izbornica Sanja Bajgorić.

Što se tiče igračkog kadra, poznato je da nam nedostaju Jovana Ilić i Lana Lončar, a to su dvije igračice od izuzetnog značaja za reprezentaciju.

 – Pokušali smo da nadomjestimo njihove izostanke, kaže Bajgorić koja je reprezentaciju baš kao i u siječnju mjesecu okupila u Mostaru. Zanimljivo i rukometaši su se u Mostaru pripremali baš za svoj prvi nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

 – Igrali smo kontrolne utakmice protiv Hrvatske, sad protiv Sjeverne Makedonije, to su sigurno kvalitetni protivnici, možda čak i kvalitetniji od većine reprezentacija koje nas čekaju u Bugarskoj. Recimo protiv Hrvatske smo odigrali odličnu obranu. Primili smo od juniorki Hrvatske 27 golova, ali se tu vidjelo i da moramo raditi na napadu. Što se tiče informacija o našim protivnicima nemamo ih previše, Poljska i Ukrajina se po tradiciji izdvajaju, a ja vjerujem da će ove igračice na terenu ostaviti srce u želji da ostvare što bolji rezultat, zaključila je Bajgorić. F.I.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!