Baka još ne zna hoće li ostati, protiv Zvijezde s igračima iz drugog plana

U Zrinjskom je po pitanju sezone na isteku sve jasno. Osvojeno je drugo mjesto i opet će se, ukupno četrnaesti, a sedmi put zaredom, igrati Europa. No u pozadini je dosta neodgovorenih pitanja na koje ćemo odgovore dobiti tek kada stane lopta.
Ostala je još ta jedna utakmica. Gostovanje u Ugljeviku kod Zvijezde. Plemići se, nema sumnje, žele oprostiti na najbolji mogući način, no daleko zanimljivije stvari dogodit će se nakon tih zadnjih 90 minuta sezone u kojoj je stala trogodišnja šampionska dominacija.
Gostovanje kod Zvijezde neće biti zadnja utakmica za Miloša Filipovića, uz Peru Stojkića, jedinog igrača u aktualnom kadru koji je dao svoj obol kod osvajanja zadnje tri titule. Jer on je svoju zadnju utakmicu već odigrao. U Ugljevik neće putovati, nakon četiri godine dresu s lentom, krilni ofenzivac idućeg će ljeta postati članom grčke Larisse, a kao uspomena za kraj angažmana u Zrinjskom došlo je i priznanje u vidu ponovnog ulaska u najbolju momčad Premijer lige za ovu sezonu. U Kristalnih 11 opet je, treću sezonu zaredom, uskočio i stoper Slobodan Jakovljević, koji bi trebao ostati Pod Bijelim brijegom. No, tko će još put izlaznih vrata?
Ukupno devetorici igrača ističu ugovoru, kao i treneru Blažu Sliškoviću, koji bi u Ugljeviku također mogao reći zbogom – što bi bio njegov četvrti razilazak sa Plemićima.

Bez rezultatskog značaja, ali…

– Nisam još razgovarao na tu temu. Neki novinari znaju više nego ja pa me sele na granicu Kine, Vijetnama i Koreje, rekao je Slišković o svom statusu pa se uozbiljio: Ističe mi ugovor i normalno je da će se obaviti razgovori, ali treba sačekati sa pisanjem na tu temu.
O utakmici sa Zvijezdom nije imao puno toga za reći – osim da će priliku dobiti igrači iz drugog plana.
– Želimo sezonu završiti u pozitivnoj atmosferi, poručio je pa dodao da na put ne idu Barišić, Stojkić, kartonirani Gojković, Šovšić, Bekrić, Stanić, Savić, Veselinović, Filipović…, ali da ozlijeđeni Bencun ide.
– Dat ćemo priliku mlađim igračima, a iako nema rezultatski značaj, ovo je važna utakmica. Posebno za one kojima ističu ugovori i kojima će ovo biti svojevrsna prilika za dokazivanje. S druge strane, ima ih koji imaju ponude izvana, ali vidjet ćemo, zaključio je Slišković, sa 150 utakmica na klupi, rekorder Zrinjskog te jedini trener koji je s Mostarcima odnio dvije titule prvaka BiH.

Juniori pred titulom

Juniorska (U19) momčad Zrinjskog još samo jedan korak dijeli od naslova prvaka, a priliku za osiguravanje titule momčad Nenada Gagre imat će u domaćoj subotnjoj utakmici protiv Radnika, na rasporedu od 17 sati.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]

error: Content is protected !!