‘BALKANSKI KARTEL’: Realizirani pretresi na 28 lokacija, kuća, stanova i poduzeća

U međunarodnoj akciji u kojoj je sudjelovala i Bosna i Hercegovina, predstavnici tužiteljstava i agencija za provođenje zakona, prikupljaju dokaze za kazneno procesuiranje osoba osumnjičenih za pranje novca u velikim iznosima, putem ulaganja u nekretnine u više zemalja, a koji potiče kao nezakonita imovinska korist iz krijumčarenja narkotika.

Međunarodna mreža osoba osumnjičenih za pranje novca, je identificirana radom institucija Nizozemske, Belgije, Španjolske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, uz pomoć i suradnju EUROJUST-a i EUROPOL-a.

Nakon sačinjavanja operativnog plana, dogovoren je zajednički početak akcije, koja je u utorak istodobno realizirana u svih pet zemalja, od čega je dio aktivnosti realiziran u BiH u okviru operacije „Balkanski kartel“.

Prilikom izvođenja akcije u svim državama, izvršeno je blokiranje imovine u višemilijunskoj vrijednosti, za koju se sumnja da je pribavljena kaznenim djelima, uključujući velike iznose novca, skupocjene automobile, nekretnine i drugu imovinu.

Predstavnici tužiteljstava i agencija za provođenje zakona iz zemalja koje su sudjelovale u akciji u Den Haagu, dogovaraju nastavak istražnih aktivnosti u predmetu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!