Bandić ucjenjuje Plenkovića: Povisite plaće prosvjetarima ili ne dižemo ruke!

Predsjednik Stranke rada i solidarnosti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je jučer premijeru Andreju Plenkoviću – ili će se povećati plaće učiteljima i nastavnicima za šest posto ili više neće biti ove Vlade, prenosi tportal.

‘Neka ne muče ni vas ni nas, neće ruku dići nitko u Klubu stranke, kojoj sam na čelu, dok se to ne napravi. To je sramota da se kalkulira oko toga je li važnije 15 fotelja ili 68.000 ljudi’, izjavio je Milan Bandić u Osnovnoj školi Tin Ujević na otvorenju stručnog skupa učitelja produženog boravka osnovnih škola.

‘Poručujem i Vladi i državniku Plenkoviću da podvuče crtu danas, a ne sutra, i da urazumi ministricu i da prenamjenom od tih milijardu kuna trenutno informatičke opreme koju je raspisala, 400 milijuna preraspodjeli i riješi ovu agoniju i ovaj putujući cirkus’, rekao je Bandić.

Dodao je kako još uvijek vjeruje premijeru Andreju Plenkoviću da je državnik i da će donijeti državničku odluku.

Istaknuo je da Hrvatska ima tri prioriteta – demografsku obnovu, znanje i obrazovanje te rad i zapošljavanje, te se pohvalio da Zagreb ima pozitivnu demografsku sliku, najbolji obrazovni standard i najmanju stopu nezaposlenosti.

Bandić je time otvoreno stao na stranu školskih sindikata koji su prošlog tjedna stupili u cirkularni štrajk tražeći povećanje koeficijenata složenosti poslova za 6,11 posto. Plenković i Vlada tome su se dosad protivili nudeći povećanje za dva posto od 1. listopada ove i dva posto od 1. lipnja iduće godine.

Na strani sindikata i njihovih zahtjeva dosad su iz vladajuće koalicije bili samo HNS i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

One thought on “Bandić ucjenjuje Plenkovića: Povisite plaće prosvjetarima ili ne dižemo ruke!

  • listopad 14, 2019 at 3:23 pm
    Permalink

    Bravo Milane 🙂 ko će drugi nego naš ercegovac

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!