Behram: Respekt TOŠK-u, ali bodovi ostaju u Mostaru

Olimpik je već iza nas, tokom tjedna smo dobro radili, spremni smo za utakmicu i vjerujemo da ćemo se vratiti u ritam pobjeda i nastaviti svoj zacrtani put prema Premijer ligi, poručio je autor tri pogotka u četiri zadnja kola

Tokom proljetnog dijela sezone nogometaši Veleža izgubili su pet bodova, ali i dalje imaju

‘utakmicu i pol’ prednosti u odnosu na Olimpik. Prednosti koju ovog vikenda mogu povećati, zadržati ju ili svesti na samo bod, što nikako nije u planu Mostaraca.

Početak ovog proljetnog dijela bio je poprilično buran, posebno utakmice u Goraždu, odnosno posljednja na Otoci. U oba slučaja igralo se treće poluvrijeme. Nakon Sarajeva trener Ibro Rahimić suspendiran je od strane NS BiH do okončanja postupka Disciplinske komisije. Tako da u susretu protiv TOŠK-a na klupi Veleža neće biti Rahimića, u sastavu kartoniranog Maida Mrgana te ozlijeđenih Lucasa i Berishe.
Bez obzira na to, u taboru Veleža vjeruju da će nastaviti svoju dobru seriju protiv neugodnog protivnika.

– Sigurno da respektiramo TOŠK, nalaze se na trećem mjestu na tabeli, izborili su polufinale Kupa BiH. Upoznati smo s kvalitetom protivnika, imali smo dovoljno vremena za analizu, kaže Seid Behram, koji u posljednje vrijeme igra u odličnoj formi.
– Pored toga vidjeli smo njihovu kvalitetu u prvoj utakmici. Olimpik je već iza nas, tokom tjedna smo dobro radili, spremni smo za utakmicu i vjerujemo da ćemo se vratiti u ritam pobjeda i nastaviti svoj zacrtani put prema Premijer ligi. Očekujemo opet veliku podršku navijača koji će nam pomoći da ostvarimo novu pobjedu, dodao je Behram, koji je do sada kompletirao 13 utakmica, na terenu proveo 914 minuta te je postigao pet golova.
U posljednja četiri susreta, tri puta se upisao u strijelce, što svakako nije nevažno spomenuti s obzirom da je u završnici prvog dijela sezone zaradio neugodnu ozljedu, nakon koje se na teren vratio na najbolji mogući način. F. I.

TOŠK ne briljira u gostima

TOŠK je u proljetnom dijelu prvenstva ostvario pobjede protiv Bratstva u gostima te na domaćem terenu kontra visočke Bosne i Jedinstva, dok je jedini poraz upisan u Čapljini. Ipak, bez obzira na činjenicu da se tim iz Tešnja nalazi na trećem mjestu, treba istaći podatak da ova momčad nije briljirala na gostujućim terenima. Osvojeno je sedam bodova, uz tek dvije pobjede – jednu u Vitezu i gore navedenu u Gračanici.


error: Content is protected !!