Bešlić čestitao Dan učitelja

Svjetski dan učitelja i nastavnika obilježava se 5. listopada svake godine, a slavi se u preko 100 zemalja svijeta. Svjetski dan nastavnika proglasio je UNESCO 1994. godine u spomen na isti datum 1966. godine, kada je potpisana Preporuka o statusu nastavnika. Tim povodom, mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić, uputio je čestitku učiteljima, nastavnicima i profesorima.

“Dragi učitelji, nastavnici i profesori! Vaše zanimanje je plemenit  i nadasve odgovoran poziv. Učitelji u svojim rukama drže ključeve naše budućnosti. Predanim svakodnevnim radom, u generacije učenika usađuju ljubav prema  učenju i poštenju. Vaš doprinos, koji svakodnevno dajete u odgoju i obrazovanju svih dosadašnjih i budućih generacija, veliki je i važan. Grad Mostar svojim ulaganjima nastoji osigurati školama što bolje uvjete rada. Nažalost, materijalni uvjeti u svim školama nisu isti i zadovoljavajući, ali Grad Mostar svake godine ulaže značajna sredstva u izgradnju novih školskih objekata i sportskih dvorana te opremanje i adaptaciju postojećih kapaciteta, kako bi postigla zadane pedagoške

standarde. Dragi naši učitelji, nastavnici i profesori, želimo Vam puno uspjeha u Vašem plemenitom zvanju, da ustrajete i budete potpora svojim učenicima i društvu u cjelini, a nama je obveza osigurati Vam što kvalitetnije uvjete”, napisano je u čestitci Ljube Bešlića.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!