Bevanda zatražio da imenovanje direktora SIPA-e bude skinuto s dnevnog reda

Vjekoslav Bevanda (HDZ BiH), zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH, zatražio je da se s dnevnog reda za danas najavljene sjednice Vijeća skine sve točke koje mogu čekati imenovanje novog saziva Vijeća ministara BiH, poput imenovanja ravnatelja Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH, doznaje Klix u Vijeću ministara BiH. Naime, na predloženi dnevni red današnje sjednici Vijeća ministara BiH stavljen je i Prijedlog za imenovanje ravnatelja SIPA-e BiH, a koji je uputio ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

Održana je sjednica Kolegija Vijeća ministara BiH, kojeg čine predsjedatelj Vijća Denis Zvizdić (SDA) i njegova dva zamjenika, Vjekoslav Bevanda (HDZ BiH) i Mirko Šarović (SDS). Prema saznanjima Klixa, Bevanda je na sjednici tražio da se s dnevnog reda skine sve važnije točke koje mogu sačekati izbor novog saziva Vijeća ministara BiH. Isti portal podsjeća da zahtjev zamjenika predsjedatelja za skidanje određenih točaka s dnevnog reda nije nikakva novina jer se do sada tom mogućnošću čak devet puta koristio drugi zamjenik predsjedatelja Šarović kada je u pitanju bio Godišnji nacionalni plan (ANP).

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović ranije je najavio ovakvo postupanje navodeći da aktualni saziv Vijeća ministara BiH neće imenovati nove ravnatelje SIPA-e i Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić (SDS) ranije je potvrdio da je predložio Vijeću ministara BiH da ponovno za ravnatelja SIPA-e imenuje Pericu Stanića, čemu se protivi SNSD, koji će nakon izbora novog saziva Vijeća ministara BiH zauzeti ministarske pozicije na državnoj razini, za razliku od SDS-a koji ide u oporbu.

error: Content is protected !!