Bh. karatist poklonio medalju djevojci u kolicima

Visočki karatist Sađid Bulut na nedavno održanom međunarodnom turniru u tradicionalnom karateu u Sloveniji obradovao je dvadesetogodišnju Janu Ljondov, koja boluje od cerebralne paralize, poklonivši joj srebrenu medalju, a njen osmijeh kada je to učinio, kaže, pamtit će cijelog života.

– Kada sam ušao u dvoranu u Kopru vidio sam djevojku u kolicima. Odmah sam odlučio, ako pobijedim poklonit ću joj pobjedu i medalju – rekao je Bulut Feni te dodao da je na taj način htio pokazati da je sport i fizički i duhovni odgoj.

Kaže da je medalju skinuo s vrata i uz dozvolu njene majke poklonio Jani.

Saso Ljondov, Janin otac ih je slikao, a pronašli su se, kad su im se utisci slegli, putem društvenih mreža.

Ljondov je Feni kazao da je ovo velika stvar za njegovu porodicu, pogotovo za kćerku koja voli sport i često posjećuje takmičenja, a posebno karatea.

– I ja sam bio sportista i znam šta znači nekome darovati svoju pobjedu, svoju medalju, pogotovo nekome nepoznatom, a pritom se i ne predstaviti, čime je čin još veći – istakao je Ljondov.

Dodaje da je karatista prišao njegovoj supruzi pitao je može li pokloniti medalju djevojci u kolicima što je, nakon dozvole, i učinio.

– Kćerka je radosna. Dirnuo me je u srce i to nema cijene – naglasio je Ljondov.

Bulut je član karate kluba “Visoko” iz Visokog, a njegov trener Redžep Građan kaže da takve poteze prave veliki sportisti i veliki ljudi. Naveo je da je Bulut u prošloj godini osvojio dvije zlatne medalje te da je nosilac titule sportiste 2016. godine u svom gradu.

Na karate takmičenju u Kopru sudjelovali su takmičari iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Bosne i Hercegovine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!