Biden poručio Trumpu da ga neće uništiti

Nekoliko sati nakon što je američki predsjednik Donald Trump opisao Joea Bidena “hladnokrvnim i nečasnim”, favorit za demokratskog predsjedničkog kandidata na izborima 2020. poručio je predsjedniku da ga “neće uništiti”.

“Želim razjasniti Trumpu, njegovim ljudima u sjeni i svima koji imaju posebne interesu u financiranju napada protiv mene. Ne idem nigdje. Nećete me uništiti i nećete uništiti moju obitelj”, rekao je Biden u Renu u Nevadi.

“Nije me briga koliko ćete novca potrošiti ili koliko prljavi će napadi postati”, poručio je Biden, koji vodi u istraživanjima javnog mnijenja među 19 demokrata koji se natječu za stranačku nominaciju kako bi se suprotstavili sljedeće godine Trumpu na predsjedničkim izborima, prenosi Hina.

Odgovor je uslijedio nakon što je Trump u nizu tvitova, a kasnije i na konferenciji za medije, osudio istragu za opozivom koja se vodi protiv njega zbog telefonskog razgovora s ukrajinskim predsjednikom u srpnju kada ga je pozvao da istraži Bidena i njegova sina Huntera koji je radio u upravi ukrajinske energetske kompanije dok je Biden bio američki potpredsjednik.

Demokrati su optužili Trumpa za vršenje pritiska nad Ukrajinom, ranjivim američkim saveznikom, radi vlastite političke koristi.

U srijedu je Trump rekao da je primjereno djelovao te Bidena i njegova sina opisao “hladnokrvnima i nečasnima”.

Predsjednik ih je ponovno optužio za nezakonitosti, ali nije izložio dokaze.

Biden je Trumpa u priopćenju koje je poslao novinarima prije svog govora u srijedu optužio za zlouporabu moći.

error: Content is protected !!