Blagaj konačno dobio vodu

Nakon šest dana bez opskrbe vodom, problem s vodosnadbjevanjem u Blagaju je, kako se čini za sada, riješen.
Naime, stanovnici Blagaja su od jučer ponovo spojeni na vodovod.
Problem s vodosnadbijevanjem zakomplicirao se nakon što su crkle dvije crpke za vodu. Prvo je izvan funkcije ostala jedna crpka. Nakon nekoliko dana, pokvarena crpka je zamijenjena novom, ali je i na njoj, nakon samo nekoliko minuta rada, uslijedio kvar.
Nakon svega, jučer je postavljena nova crpka. Uz sve nedaće, radove na otklanjanju kvarova u komplicirao je , kako tvrde iz mostarskog ‘Vodovoda’,  i visok vodostaj. 
„Blagaj je ostao bez vode zbog izgaranja motora na pumpnom postrojenju.Naše ekipe su odmah pristupile sanaciji, ali smo zbog povećanog nivoa Bune, bili primorani angažirati i ronioce. U prethodna dva dana smo izvršili zamjenu pumpnog postrojenja i dva puta smo morali mijenjati motor. Trenutno pumpa radi i daje dovoljne količine vode“ – izjavio je u petak  Dženan Šabanović iz J.P. Vodovod Mostar.
Iz ‘Vodovoda’ su i dalje oprezni, jer s obzirom na okolnosti, poručuju da ne mogu predvidjeti daljni razvoj situacije, pa su rekli da imaju i ‘rezervni plan’, ukoliko dođe do novog kvara.
Podsjećamo, problemi sa crpkama u Blagaju traju još od prošle subote.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!