Bombaš samoubojica sa Šri Lanke po glavi potapšao djevojčicu prije nego što se raznio (VIDEO)

Utorak su na Šri Lanki obilježili masovni sprovodi, a potresena se nacija nosila s posljedicama tragedije. Broj stradalih u koordiniranom terorističkom napadu narastao je na 321, a ranjenih je više od 500. Među poginulima je i najmanje 45 djece, a liječnici se još bore za živote mnogih drugih dječaka i djevojčica. Na snazi je izvanredno stanje, a vlasti strahuju od mogućih novih napada.

Stotine trupala ležale su ispred mrtvačnice Nacionalne bolnice u Colombu još u ponedjeljak popodne, a uplakani stanovnici dolazili su u potrazi za nestalima.

U 8.30 ujutro po lokalnom vremenu, simbolički obilježavajući trenutak kada je na Uskrs odjeknula prva detonacija, cijela je zemlja utonula u tri minute tišine, a preživjeli su se pokušali uhvatiti u koštac s gubitkom roditelja, djece, braće i prijatelja.

Sigurnosne kamere pozicionirane diljem šrilankanskog grada Negomba snimile su kako se jedan od bombaša samoubojica, koji su u toj državi na Uskrs izveli koordinirani napad na luksuzne hotele i rimokatoličke crkve, neposredno prije napada s velikom naprtnjačom na leđima šeće ulicama grada, piše Daily Mail.

Sri Lanka attacks: CCTV shows suspected Sri Lanka church bomber

Pausing to pat a small child, then moments later a hundred people were killed – footage has emerged of a suspected Sri Lanka bomber as he enters a church on Easter Sunday. Warning: Upsetting content. Latest: bbc.in/2ZvdQ19

Gepostet von BBC News am Dienstag, 23. April 2019

Na snimci se može vidjeti kako se terorist s povećom naprtnjačom koja je sadržavala “primitivnu eksplozivnu napravu lokalne proizvodnje” približava crkvi svetog Sebastijana i putem po glavi tapša jednu djevojčicu pored koje je prošao. U bombaškom napadu na crkvu sv. Sebastijana poginulo je 110 ljudi.

rema posljednjim informacijama, u terorističkom napadu na Šri Lanku ubijena je 321 osoba, a ozlijeđeno je njih više od 500.


error: Content is protected !!