Bombu bacili na balkon spavaće sobe

SARAJEVO – Sarajevska policija privela je na saslušanje četiri osobe zbog sumnje da su u noći s nedjelje na ponedjeljak, deset minuta poslije ponoći, bacili bombu na obiteljsku kuću u Ulici Safeta Zajke na broju 370.

U eksploziji koja je uznemirila stanovnike naselja Briješće u kojem se nalazi ova ulica, ozlijeđenih nije bilo, ali je na objektu načinjena materijalna šteta, prenosi faktor.ba.

Bomba je bačena na balkon prvog kata kuće  koja je u vlasništvu N. B., a uslijed eksplozije polomljena su stakla na prozoru i vratima objekta, te je na balkonu ostao krater od bombe.

Prava tragedija izbjegnuta je pukom srećom, s obzirom na to da je u tom trenutku u spavaćoj sobi kojoj balkon pripada spavala Lu Ai Hua, radnica trgovine koja se nalazi u prizemlju kuće.

Kako je za Faktor ispričala, jaka detonacija ju je prestravila i bukvalno je izbacila iz kreveta.

– Eksplozija je bila jaka, mnogo sam se prepala, nisam više mogla nikako zaspati,  ispričala je Lu. Dodala je i to da joj nije jasno zašto bi neko tako nešto uradio s obzirom na to da ona, kao ni gazda kuće, kako tvrdi, nemaju neprijatelja.

– Ja živim u Sarajevu 20 godina i prijatelj sam sa svima, nikad nisam imala bilo kakvih problema, kazala je Lu. Slično je ispričao i vlasnik kuće.

– Zaista ne znam što bi mogao biti povod ovome, nikada nismo dobili bilo kakve prijetnje od bilo koga, kazao je vlasnik objekta.

Policija je odmah nakon prijave izašla na mjesto događaja te izuzela i snimke sa nadzornih kamera, a zahvaljujući očevicima događaja dobili su opis jednog od četvorice mladića koji su sudjelovali u napadu.

Samo desetak minuta kasnije, zahvaljujući opisu koji je policija dobila, osumnjičene osobe su zaustavljene u automobilu Mercedes dok su se vozili ulicom Numan Paše Ćuprilića u Novom Gradu. Za upravljačem automobila je bio Almir Bublin (32), a zajedno sa njim su u vozilu bili Almin Baličevac (32), Anis Šaćirović  (19) i Mario Mrnjavac (26).

Pregledom osumnjičenih kod Šaćirovića su pronađena četiri paketića marihuane. Četvorka je odmah uhićena zbog sumnje da su počinili kazneno djelo izazivanja opće opasnosti, dok je Šaćirović uhićen i zbog nelegalnog posjedovanja droge. Uhićeni su otprije poznati policiji.

Mario Mrnjavac je u policijskim prostorijama na saslušanju bio prije samo mjesec dana kada je priveden jer je zajedno sa Medinom Kosom brutalno napao i pretukao par na Ilidži. Prije dvije godine osuđen je na 28 mjeseci zatvora zbog pokušaja ubojstva Asima Arnautovića, na kojeg je pucao na parkingu u naselju Malta.

Bublin se također u nekoliko navrata našao u središtu revolveraških obračuna, a i sam je ranjavan 2009. godine.

error: Content is protected !!