Bugojanska ‘Čistoća’ obnavlja vozni park

Zamjena starih, dotrajalih vozila za odvoz komunalnog otpada i stvaranje boljih uvjeta rada uposlenih, prioriteti su u radu JKUP “Čistoća“ Bugojno, kojima se u posljednje vrijeme posvećuje posebna pažnja.

-Nedavno smo u funkciju stavili moderno vozilo za sakupljanje komunalnog otpada, jer postojeća vozila nisu bila adekvatna za selektivno prikupljanje smeća. Radi se o kamionu s posebnom presom i filterima – kazao je direktor tog preduzeća Emir Sarajlić.

Dodaje da je iznos od 55.000 KM za kupovinu tog vozila osiguralo Ministarstvo prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova SBK-a, te da je u planu nabavka jednog vozila-cisterne za pranje gradskih ulica i trotoara.  

-Inicijativu su podržali svi vijećnici, složivši se da se iz općinskog budžeta izdvoji određeni iznos za tu namjenu. Osim toga, sredstvima preduzeća od oko 50.000 KM započeli smo projekt rekonstrukcije upravne zgrade i izgradnje garaže zatvorenog tipa, koji je trenutno u drugoj fazi – naglasio je.

Ističe da je u proteklom periodu izvršena zamjena krovne konstrukcije na objektu, te da će uskoro startati aktivnosti na postavljanju stolarije i fasade.

error: Content is protected !!