Čavić: Ako SDS i PDP ne žele da odredimo imena kandidata, NDP ide svojim putem

Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić zatražio je danas od SDS-a i PDP-a da što prije saopće imena zajedničkih kandidata za najvažnije funkcije na narednim općim izborima, jer u protivnom, kako je rekao, NDP neće više čekati.

-Ako te situacije nema do Nove godine, NDP će tražiti svoj put, rastrećen partnerstva s bilo kim. Smatramo da više nema vremena za bilo kakve kalkulacije i tražimo od naših partenera da u najkraćem mogućem roku se jasno definira politika i kadrovi koji će predstavljati stranke u našem bloku (Savez za promjene) na narednim izborima – dodao je Čavić isključivši bilo kakvu mogućnost saradnje s, kako je naveo, režimom u RS-u, SNSD-om i njihovim političkim partnerima.

Ukoliko do Nove godine ne budu zvanično saopćena imena kandidata i postigne cjelovit dogovor, hoće da se odredi koji je to datum u januaru kada će se to znati.

-Taj odgovor podrazumijeva da se sve zna, koje politike treba da budu osnova našeg nastupa u narednog godini i na koji način se može da prikažemo kao ozbiljna alternativa režimskim strankama. Ako naši partneri to ne žele, mi više nećemo čekati – ustvrdio je Čavić u izjavi novinarima, nakon sjednice Glavnog odbora NDP-a.

U NDP-u tvrde i da razno-razne “mešetarske stranke, prije svega Ujedinjena Srpska, uz podršku Milorada Dodika i SNSD-a, potplaćivanjem po terenu kupuju ljude stranaka u opozciiji, nudeći im posao i druge benifite”…

Nije isključio ni „krajnje rigidne i rigorozne poteze kako bi se osiguralo jednak tretman svih stranaka na narednim izborima“, uključući i medijski na javnom servisu.

Uime NDP-a je izrazio nezadovoljstvo, kako je dodao, dosadašnjim načinom rada Narodne skupštine, kojom, tvrdi, upravlja Vlada.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!