Čeka se da se vidi sudbina prijedloga HNS-a BiH

Predsjedavajući Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH i član Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH Branko Petrić izjavio je za Srnu da će sjednica te radne grupe biti zakazana nakon što bude poznata sudbina zakonskih prijedloga koji su u parlamentarnoj proceduri.

“Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona koji je sačinio Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH usvojen je u Doma naroda BiH te treba vidjeti kako će on proći u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH“, naveo je Petrić dodavši da će nakon toga biti mnogo jasnije u kojem će smjeru dalje raditi Interresorna radna grupa.

Najavio je i mogućnost održavanja sjednice tog radnog tijela u rujnu. Član SIP-a BiH podsjetio je i da je SIP BiH, temeljem svojih zakonskih ovlasti, sačinio Prijedlog izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH te je osobito istaknuo kako se radi o usuglašenom stavu članova SIP-a.

Napomenuo je da su u pitanju pravno-tehnička rješenja poput omogućavanja ranog glasanja i stvaranja pretpostavki za uvođenje novih tehnologija u izborni proces. Kako je, nadalje, naglasio, SIP se prilikom utvrđivanja prijedloga zakona nije bavio političkim pitanjima, kao što je provedba sudskih odluka koje se tiču Izbornog zakona u BiH.

 

error: Content is protected !!