Čelnici Aluminija na sastanku s predstavnikom banke koja je ‘legla’ na račune radnicima

Radnici mostarskog Aluminija, i oni koji su dobili otkaz i oni koji su ostali i dalje na platnom popisu našli su se pred novim problemom.

Naime, pojedine banke ‘legle’ su im na račune i uzele dio a nekim i cijele otpremnine kako bi podmirili tekuće minuse i druge obveze. Do sada je isplaćeno više od 320 otpremnima i za tu svrhu je potrošeno više od tri milijuna maraka. Banke su bez prethodne najave uzele veći dio toga novca želeći namiriti potraživanja po osnovu minusa na tekućim računima i drugim obvezama, a na adrese radnika obavijest je došla tek nakon što su ostali bez novca.

Zbog novonastale situacije u ponedjeljak će se održati sastanak Uprave Aluminija i predstavnika banke koja je ‘legla’ na račune. Hoće li se uspjeti ublažiti šteta koja je nastala za radnike, nije poznato.  Banka navodno ne prihvaća drugu plaću isplaćenu u srpnju koja je isplaćena kao akontacija za kolovoz. Zbog toga su ukinuti minusi na karticama i ‘pokupljen’ novac. Ostaje vidjeti hoće li Aluminij pronaći zajednički jezik s predstavnicima bankarskog sektora. 

Podsjetimo, jedno od prvih obećanja Kriznog vijeća Aluminija bilo je da će s bankama dogovoriti mjere kako radnici koji moraju otplaćivati kredite ne bi došli odmah na ‘udar’. Upravo se to dogodilo čim su ‘legle’ otpremnine.

2 thoughts on “Čelnici Aluminija na sastanku s predstavnikom banke koja je ‘legla’ na račune radnicima

 • rujan 9, 2019 at 12:42 pm
  Permalink

  Uovoj drzavi samo goli lopovluk ostavili ljude bez posla sa da banke dain ogule golu kozu pa narode kad budu izbori opet za dragana tako itreba.

  Reply
 • studeni 11, 2019 at 11:35 pm
  Permalink

  I was suggested this web site by my cousin. I’m not sure whether this post is written by
  him as no one else know such detailed about my trouble.
  You are incredible! Thanks!

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!