Centar za mir odao počast žrtvama fašizma

Izaslanstva Centra za mir i multietničku suradnju, Židovske općine, Udruženja građana Mostarski krug, boračkih organizacija i Udruženja logoraša Mostar, zajedno s pripadnicima NATO snaga iz mostarske baze, pohodila su u četvrtak Partizansko spomen-groblje gdje su položila cvijeće i odala počast stradalim borcima i rodoljubima.

Član Upravnog odbora Centra Alija Behram kazao je kako su izaslanstva pohodila najvrjedniji antifašistički spomenik grada kako bi se poklonila mladima koji su se u tom vremenu suprotstavili fašizmu, Hitleru, Musoliniju, Ustašama i Četnicima, braneći dostojanstvo i multietničnost Mostara i napadnute Jugoslavije, priopćeno je iz Centra za mir i multietničku suradnju Mostar.

Predsjednik Udruženja logoraša Mostar Edin Batlak istaknuo je kako su se izaslanstva danas poklonila sjenama onih koji su dali živote u veličanstvenoj borbi protiv pošasti kakve su nacizam i fašizam.

Brojna izaslanstva iz Mostara i Hercegovine obilježila su Dan oslobođenja Mostara te položila cvijeće pored brojnih spomenika i bisti, a kasnije i na Partizanskom groblju, stoji u priopćenju.

error: Content is protected !!