Cesta je neosvijetljena, nema pješačkog prijelaza i bilo je samo pitanje dana kada će netko izgubiti život

Pješakinja Dijana Marić (58) smrtno je stradala kada ju je udario automobil kojim je upravljala 54-godišnjakinja. Od zadobivenih teških ozljeda, pješakinja je preminula na mjestu nesreće

MOSTAR – Dijana Marić (58) smrtno je stradala u prometnoj nesreći koja se u subotu navečer dogodila na Cesti za Aluminij u mostarskom naselju Rodoč.

Nesreća se dogodila oko 18.30 sati kada je na 58-godišnjakinju naletjelo vozilo kojim je upravljala 54-godišnja M. M., potvrđeno je u Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije.

Na mjesto nesreće brzo je nakon obavijesti o istoj stigla ekipa Hitne pomoći Doma zdravlja Mostar. Nažalost, liječnik je na mogao samo konstatirati smrt žene. Ista je od teških zadobivenih ozljeda preminula na licu mjesta.

Očevid su obavili pripadnici policije i dežurni županijski tužitelj. Nakon završetka istog, tijelo preminule je prevezeno u mrtvačnicu Bijeli Brijeg gdje će se po nalogu tužitelja izvršiti obdukcija tijela kako bi se utvrdio točan uzrok smrti. Automobil kojim je upravljala 54-godišnja vozačica prevezen je u krug Policijske uprave Mostar radi vještačenja tehničke ispravnosti.

Na ovom mjestu i ranije su se događale prometne nesreće i građani su upozoravali nadležne da se učini nešto po pitanju sigurnosti dok nema ljudskih žrtava. Nadležni su se oglušili i izgubljen je jedan život, dok je drugi obilježen.

Cesta za Aluminij nastavlja se s Nove gradske magistrale iz smjera Mostara ka jugu i obrnuto i na istoj je velika frekvencija vozila. Dodatan problem su i pristupni izlazi iz naselja na glavnu cestu te brzina i nepažnja vozača.

Niti na jednom dijelu ceste nema obilježenog pješačkog prijelaza, nema urađenog nogostupa, a ista je i neosvijetljena te je za pješake ‘prava lutrija’ prijeći cestu s jedne strane na drugu, a to moraju učiniti da bi došli na autobusno stajalište.

Građani poručuju nadležnim institucijama da u što skorije vrijeme pronađu adekvatna rješenja poboljšanja sigurnosti pješaka i drugih sudionika u prometu na navedenoj dionici kako se ovakve nesreće više ne bi događale.

One thought on “Cesta je neosvijetljena, nema pješačkog prijelaza i bilo je samo pitanje dana kada će netko izgubiti život

  • veljača 24, 2020 at 8:13 am
    Permalink

    Vec kada skreces sa magistrale lijevo ta Mostar je pogibeljno. Onda ovaj dio kroz Rodoc, posebno kada pada kisa je ubitacan, a isto tako je i na sjevernoj strani, u Vrapcicima si jednom nogom u grobu kao i kada sa sjevera ulazis u Mostar – uci ces samo ako znas

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!