ČETVRTI BOMBAŠKI NAPAD U POSLJEDNJA DVA MJESECA Ispred kuće obitelji Čuljak bačena eksplozivna naprava

Nepoznata eksplozivna naprava aktivirana je u subotu navečer ispred kuće obitelji Čuljak u mostarskom naselju Bijeli Brijeg.

Eksplozija se dogodila oko 22.35 sati kada je nepoznata osoba ili više njih, vjerojatno s ulice u dvorište bacila bombu uslijed čije je eksplozije na kući načinjena materijalna šteta. Ozlijeđenih osoba na svu sreću nije bilo. Kuću je izgradio Vlado Čuljak, ravnatelj Službe za zapošljavanje Hercegovačko-neretvanske županije, a istu je koristio njegov sin Ivan Čuljak.

Policija je odmah nakon prijave o eksploziji izašla na mjesto događaja i sito osigurala do dolaska očevidne ekipe. O samom slučaju je obaviješten i dežurni županijski tužitelj. Očevid na mjestu događaja, kasno preksinoć započeli su pripadnici Odjela kriminalističke policije, a isti i prekinuli zbog loših uvjeta do nedjelje ujutro kada je isti i završen. S lica mjesta su izuzeti određeni tragovi koji će se vještačiti kako bi se utvrdilo o kakvoj se točno eksplozivnoj napravi radilo. Ljudevit Marić, glasnogovornik Uprave policije MUP-a HNŽ-a potvrdio je za Dnevni list da je policija nakon završenog očevida pokrenula istragu s ciljem otkrivanja počinitelja kaznenog djela.

– Eksplozivna naprava bačena je pred kuću koja je u vlasništvu osobe I. Č. Iste večeri smo započeli s očevidom koji je završen u nedjelju u jutarnjim satima. U tijeku je istraga, rekao je glasnogovornik Marić.

Jučer prilikom našega posjeta, u kući obitelji Čuljak nitko nije odgovarao na pozive.

U posljednjih skoro dva mjeseca, ovo je četvrti bombaški napad na području Mostara.

U noći s 2./3. kolovoza aktivirana je eksplozivna naprava ispred objekta obitelji Demirović u mostarskom naselju Carina u Ulici Mladena Balorde. Naprava je aktivirana

ispred trgovine ‘Demex trade’ vlasništvo Asada Demirovića. Od siline eksplozije znatna oštećenja načinjena su u unutrašnjosti objekta, staklima, oštećena su i tri putnička vozila parkirana u neposrednoj blizini. Oštećenja u vidu pucanja stakala načinjena su i na nekoliko susjednih poslovnih i stambenih objekata.

Početkom lipnja 2014. godine na istom mjestu aktivirana je eksplozivna naprava. I tada su znatna oštećenja načinjena na objektu obitelji Demirović, nekoliko automobila i susjednim objektima.

U noći 25. srpnja oko 23.30 sati u zrak je dignut Audi Q5 registracijskih oznaka OF-EE-77 (Republika Njemačka), dok se nalazio parkiran u mostarskom naselju Zalik.

Osim Audija, od siline eksplozije, oštećena su još vozila Renault Clio i Peugeot koja su se nalazila parkirana u neposrednoj blizini. Vozilo je u vlasništvu Adnana Brničanina koji je nastanjen u Njemačkoj, a porijeklom sa Sandžaka. On je u Mostar došao u posjet kod rodbine, a istražiteljima je rekao da nije imao nikakvih problema.

U noći s 31.07./01.08. aktivirana je eksplozivna naprava ispred obiteljske kuće Darija Delića u naselju Jasenica, južno od Mostara. Od siline eksplozije načinjena su znatna oštećenja na garažnim vratima, staklima poslovnog prostora i stambenom dijelu vlasnika kuće Darija Delića, a nekoliko stakala je polupano i na kući njegove majke koja se nalazi u neposrednoj blizini. Delić je u vrijeme napada bio na putu, a supruga i djeca tu noć nisu spavali u kući. Eksplozivna naprava ispred kuće ove obitelji aktivirana je i krajem travnja ove godine. Policija još nije otkrila počinitelje ovih napada.

 

error: Content is protected !!