CILJ JE URBANIJI, LJEPŠI I UREĐENIJI LJUBUŠKI

Ljubuški je jučer bio u slavljeničkom raspoloženju. Svečanom sjednicom Gradskog vijeća završena je ovogodišnja proslava Dana Grada, a kao i obično, uz domaćine, sjednici su nazočili brojni gosti i uzvanici iz susjednih općina te predstavnici političke vlasti iz BiH i susjedne Hrvatske.

Prvotno im se obratio predsjednik Gradskog vijeća Ljubuški Tihomir Kvesić, potom i gradonačelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić, osvrnuvši se na sve ono što je u Ljubuškom urađeno u proteklom razdoblju.

Prioritetni projekti

„Cilj je urbaniji, ljepši i uređeniji Ljubuški. Mjesto u koje će se rado dolaziti i ostajati“, rekao je, između ostalog, Barbarić. Među prioritetnim projektima, koji su planirani u ovoj godini, spomenuo je obnovu tvrđave hercega Stjepana, rekonstrukciju zgrade Policijske uprave Ljubuški i izgradnju podzemne garaže, izgradnju zapadne obilaznice…

Nakon gradonačelnika, nazočne je pozdravio i humački gvardijan fra Dario Dodig, gradonačelnik Trilja Ivan Šipić, kao i Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske.

„Ponosan sam što Vlada Republike Hrvatske, Središnji ured za Hrvate izvan RH i sve druge institucije sudjeluju u tome, što prepoznaju vrijedne projekte, što prepoznaju i pomažu sve ono što doprinosi ostanku ljudi na ovim krajevima i njihovom boljem životu“, kazao je Milas.

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović istaknuo je kako je potrebno osigurati da sredstva s viših razina vlasti kroz proračunski dio završe upravo tamo gdje pripadaju, pa i u Gradu Ljubuškom.

Javna priznanja

Na kraju sjednice, uobičajeno, upriličena je dodjela javnih priznanja Grada Ljubuškog za 2019. godinu.

Nagrada Grada Ljubuškog za životno djelo za doprinos i promociju Ljubuškog pripala je Denisu Buntiću. Godišnju nagradu Grada Ljubuškog dobila je tvrtka Džajić-Commerce d. o .o. za izniman doprinos razvoju gospodarstva Grada Ljubuškog. Zlatni grb Grada Ljubuškog dobio je, pak, prof. dr. Mario Šiljeg za izniman doprinos uvjeta života na području Grada Ljubuškog.

Piše: Antonela Marinović Musa

[email protected]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!