Ćorić: Nema pritiska, tek je drugo kolo, idemo uživati u derbiju

Široki je odlično krenuo u sezonu, no na Pecari se ne žele zadovoljiti time – formu iz prvih pet utakmica sezone, od čega četiri europske, žele prikazati i u subotu Pod Bijelim brijegom. Tamo ih čeka prvak Zrinjski, protiv kojeg, ističe desni bek Dino Ćorić, nema pritiska.

– Dobro smo krenuli, a vrlo nam je bilo važno nakon Europe dobiti prvu utakmicu prvenstva, rekao nam je Dino Ćorić, dodajući: Skupili smo glave i to riješili, mada…, nije bilo lako. Sloboda nam je napravila neke prilike, ali na kraju je najvažniji rezultat, a on je bio u našu korist (2:0).

Široki je, mnogi su to primijetili, puno bolji nego prošle sezone. Zna to i Ćorić, samo se ipak ne upušta u hvalospjeve…

– Ne bih previše govorio koliko smo dobri i bolji nego prošle sezone, to neka kažu drugi. A kako čujem po komentarima, to dosta bolje izgleda. Digli smo se u kompletu na viši nivo, a rekao bi da je osnovna razlika u tomu što smo tjelesno zaista odlično pripremljeni, zbog čega nema padova koncentracije. Velike zasluge za to idu treneru Sabliću i kompletnom stručnom stožeru.

Reklo bi se da od takvog Širokog sada mnogi očekuju puno protiv Zrinjskog, no Ćorić ističe da je priča o pritisku besmislena.

– Kako je to već netko rekao, pritisak je kako prehraniti obitelj. Nema pritiska, idemo uživati u derbiju i punim tribinama, a vjerujem da će biti. Uvjeren sam da će sve proteći u najboljem redu, jer svi smo prijatelji, dobro se poznajemo i nije nam ovo prvi derbi.

Sve na stranu, no kakav Široki možemo očekivati u Mostaru? Dino ističe da će to ovisiti i o pristupu Zrinjskog.

– Poznajući Baku, a trenirao me je, kao i još neke igrače aktualne Širokog, sumnjam da će nešto posebno mijenjati u odnosu na prošle utakmice. Sumnjam da ćemo i mi mijenjati. I mi ćemo, kao i oni, pokušati nametnuti svoju igru, a tko u tomu uspije, izvući će bolji rezultat, zaključio je defanzivac Širokobriježana.

Samo Baraban out

Širokobriježani derbi očekuje pa skoro kompletni. Izostat će samo napadač Ivan Baraban koji trenirao odvojeno. “Svi smo zdravi i spremni, a nadam se da će to uskoro biti i Baraban. Spreman Baraban itekako nam je potreban. Kada se vrati, bit ćemo još jači”, ocijenio je Ćorić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!