ČOVIĆ NA SABORU HDZ-a HRVATSKE: E neće moći, ima nas dovoljno!

Hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je u subotu na Općem saboru HDZ-a u Zagrebu kako će se Hrvati izboriti da budu svoji na svome, poručivši da nema podjela između Hrvata u BiH.

“Iako nismo promijenili izborni zakon izborit ćemo se da budemo svoji na svome, nema podjela između Hrvata u BiH”, rekao je Čović, podsjetivši da su Hrvati u BiH jedini predvodnici europskog puta zemlje, javlja Hina.

Član Predsjedništva BiH je u svome obraćanju prisutnima istakao kako su bh. Hrvati dovoljno organizirani kako bi spriječili da se “iskušenja sa područja zapadnog Balkana ili jugoistočne Europe presele na Hrvatsku”.

“Mogu vam garantirati da sa druge strane tisuću kilometara zajedničke europske granice imate hrvatski narod, organiziran hrvatski narod, koji će jednako slati poruku kao što je nedavno slao oko Pelješkog mosta i mnogih drugih iskušenja koji bi se preselili sa područja zapadnog Balkana ili jugoistočne Europe prema Hrvatskoj. E neće moći! Ima nas dovoljno danas na svim razinama vlasti da to nećemo dozvoliti nikome”, kazao je Čović.

Dodao je kako među Hrvatima u BiH neće biti podjele i da će HDZ biti pobjednik na ovim izborima.

“Mi ćemo se izboriti, bez obzira što nismo promijenili Izborni zakon, da ostanemo svoji na svome, da odlučujemo o političkim pitanjima svakog Hrvata diljem Bosne i Hercegovine – od Brčkog i Orašja, preko središnje Bosne, Mostara, do Ravnog i Neuma. Nema razlike, nema nikakve podjele među Hrvatima u BiH bez obzira koliko se neki budu trudili, bez obzira je li razočarenje ili odnos prema životu u ovom trenutku razlog za to, ili nekom političkom promišljanju na strategiji drugih politika – bit ćemo pobjednici zajedno s vama i na ovim izborima”, zaključio je član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH.

Kako prenose hrvatski mediji, osim Čovića, gosti na HDZ-ovu skupu su i predsjednik Kluba zastupnika Europske pučke stranke Manfred Weber, bugarski premijer Bojko Borisov, kao i predstavnici diplomatskog zbora, braniteljskih udruga, sindikalnih središnjica, znanstvenog, kulturnog, sportskog života…

Inače, nekoliko tisuća izaslanika trebalo bi na XVIII. općem izvještajnom saboru HDZ-a, koji se u subotu održava u Košarkaškom centru Dražen Petrović, donijeti novi stranački Statut, kojim HDZ želi demokratizirati i osuvremeniti taj stranački dokument.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!