Čović obećao da će radnicima biti isplaćeno sve što im se duguje, novi sastanak u 16:30h

Radnicima Aluminija nakon današnjeg sastanka s Draganom Čovićem, predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice, obećano je da će biti isplaćeno sve ono što im se duguje, javlja N1.

Kako se saznaje, nastavljaju se razgovori s predstavnicima Uprave u zgradi Aluminija gdje će se Sindikat i Uprava sastati s Draganom Čovićem u 16.30 sati.

Ono što je potvrđeno, pokušat će se odgoditi stečaj jer radnici i Uprava znaju da će uslijediti otkazi.

Stečaj nije opcija, poručeno je nakon sastanka sindikalista i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića. Pero Bebek je rekao kako će se svim radnicima uplatiti doprinosi za mirovinsko i invalidsko osiguranje.

”Smatra se da će se u nekom dužem razdoblju biti svi radnici vraćeni na posao. Opcija stečaja nije aktualna”, rekao je Bebek.

Potvrđeno je i kako će se s bankama pregovarati oko kredita koje radnici imaju u bankama.  

”Napretka verbalnog ima, a što će biti u praksi, vidjet ćemo”, rekao je Bebek.

Romeo Biokšić rekao je kako se u 16:30 se ide u pregovore s Nadzornim odborom i Čovićem u krugu tvornice. Na pitanje kako Čović može pomoći i kako on može reći da neće biti stečaj, Bokišić je rekao kako je i ranije bilo obećanja, ali da će vidjeti što će biti s ovima. Radnici su, kako je preneseno, razgovarali i o tome kako su neki ljudi dovedeni u poduzeće i kako su čuli neke stvari koje se ne poklapaju s njihovim saznanjima.

Podsjećamo, nešto ranije, radnici Aluminija koji su se okupili ispred centrale HDZ-a dočekali su lidera ove stranke Dragana Čovića povicima “lopove, lopove”, “izdaja, izdaja” i zvižducima.

error: Content is protected !!