ČOVIĆ Od Vučićeva posjeta očekujem mnogo

Predsjednik Hrvatskoga narodnoga sabora (HNS) i predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je u ponedjeljak kako od posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, čiji je dolazak u BiH najavljen za 7. i 8. rujna, očekuje mnogo te da bi BiH treba imati dobre odnose sa svim susjednim zemljama.

– To smo uspjeli s Crnom Goron, a na isti način želimo odnose i sa Srbijom i s Hrvatskom – izjavio je Čović na tiskovnoj konferenciji upriličenoj nakon sjednice Predsjedništva HNS-a BiH.

Podsjetio je kako BiH do sada nije na službenoj razini uspjela realizirati posjet predsjednika Srbije, pa se poslije Vučićevog izbora za novog srbijanskog predsjednika nastojalo ostvariti da jedna od njegovih prvih destinacija u okruženju bude BiH.

Podsjetio je kako je tim povodom prošli tjedan održan sastanak trojice članova Predsjedništva BiH s predstavnicima izvršne vlasti BiH kako bi se usuglasili osnovni stavove oko ključnih pitanja, budući da, kako je rekao Čović, ima dosta otvorenih pitanja, kao što su prometna i energetska infrastruktura itd.

Prvi dan posjeta BiH, Vučić će se susresti s članovima Predsjedništva BiH, a drugi dan je predviđen posjet Vijeću ministara i Parlamentarnoj skupštini BiH.

Čović je podsjetio da u posjet Livnu, Širokom Brijegu i Mostaru u utorak dolazi predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

– Želja nam je da sa sve tri susjedne zemlje, i na razini izvršne i zakonodavne vlasti, i predsjednika, imamo aktivniju suradnju nego dosada – poručio je Čović, najavivši kako će pokušati u skoroj budućnosti organizirati trilateralni sastanak predsjednika Hrvatska, Srbije i BiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!