Čović stigao u zgradu HDZ-a, građani viču: ‘Dragane lopove’ (VIDEO)

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je stigao pred zgradu HDZ-a.

Mostarom odjekuje “lopove, lopove” i “izdaja, izdaja”Dok je Dragan Čović ulazio u zgradu HDZ-a čuli su se povici “Dragane lopove” i “Nećeš izaći lopove”.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović vratio se u stranačku središnjicu oko 13:45 sati, gdje su ga okupljeni radnici Aluminija dočekali pogrdnim povicima. Očekuje se da će Čović u sjedištu stranke primiti predstavnike Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija.

Prije njega pred HDZ BiH došao je i direktor Aluminija Dražen Pandža, koji se pokušao obratiti okupljenim radnicima, ali su ga oni u tome spriječili.

Radnici su zamjerili direktoru što nije ispoštovao dogovor po kojem je sastanak s predsjednikom HDZ-a BiH trebao biti održan u podne u zgradi te stranke u središtu grada, a ne u zgradi Uprave Aluminija, smatrajući da ih je na taj način izdao.

Pandža je stao pred okupljene radnike, zaplakao, a potom se sklonio u stranu. Medijima se nije htio obratiti.

Ispred zgrade HDZ-a BiH raspoređeni su pripadnici specijalne policije i zaštitari.

Nedaleko od ulaza u zgradu vijori se zastava Aluminija ispod koje su radnici zapalili svijeće.

Proizvodni pogodni Aluminija ugašeni su prije dva dana, četiri minuta iza ponoći, nakon što je poduzeće iskopčano s visokonaponske električne mreže.

Zbog visokih cijena električne energije Aluminij nekoliko zadnjih godina posluje s gubitkom. Ukupni dug kompanije iznosi oko 400 milijuna maraka, a prema posljednjim podacima, Aluminijev dug za električnu energiju s 30. lipnjem 2019. godine iznosi 293 milijuna maraka.

Očekuje se da će u poduzeću koje zapošljava oko 900 radnika ovih dana biti pokrenut stečajni postupak.

2 thoughts on “Čović stigao u zgradu HDZ-a, građani viču: ‘Dragane lopove’ (VIDEO)

 • srpanj 11, 2019 at 2:21 pm
  Permalink

  Radničku, kao i građansku solidarnost je trebalo pokazati 1991 godine kada nismo trebali nasjesti pričama o zlatnim kašikama, vjekovnim ognjištima, domovini, konstitutivnim narodima, demokratiji.
  Sad imamo to što imamo, a stotine firmi u BiH je propalo ( ili je preseljeno u Hrvatsku i Srbiju ) i sad…..MUK! Pa to je isti onaj Čović koji je uveo “radnu obavezu ” logorašima ( većinom pripadnici iste te radničke klase )a svi ćute, hoće li posao sačuvati to što smo etnički čisti, “svoji na svome” , a iovako je dobro nek nas naši kradu. Ima i ovoga, ko se i na koji način zapošljavao u Aluminijumu, da li partijska knjižica bila uslov, kakva je bila nacionalna struktura zaposlenih, koliko je bilo ostalih, bošnjaka, srba? Zašto bi bila obaveza Federacije da nešto uradi ako je to HDZ fabrika u kojoj je 12% vlasništva države Hrvatske? Zašto to postaje zahednički problem ako svima u Federaciji pravi štetu jer šta su radnici drugih nacionalnosti u proteklim godinama imali od te fabrike a na kraju i zašto bi građani BiH imali interes da finansiraju nešto što je etnički i partijski ekskluzivitet. Na kraju – samo jedinstvena RADNIČKA klasa, koja je nadnacionalna i okupljena oko zajedničkog interesa može stati u kraj ovakvim događajima. Ipak žao mi radnika!

  Reply
 • srpanj 11, 2019 at 3:46 pm
  Permalink

  Drugovi radnici, niste pogriješili, DRAGAN ČOVIĆ jeste lopov! Zakucao vam je sudbine i živote, a sudbine i životi vaših porodica su u džepovima Dragana i njegove krADZ bande!

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!