Crveni križ Federacije BiH dobio podršku od 38.000 KM za pomoć migrantima

Crveni križ Federacije BiH je u skladu s Odlukom o utvrđivanju liste korisnika i raspodjeli dijela prihoda ostvarenih po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću, Vlade Federacije BiH, od Federalnog ministarstva rada i socijalne politike dobio podršku u iznosu od 38.000 KM za realizaciju projekta „Unaprijeđenje kvaliteta života migranata kroz rješavanje pitanja dodatne ishrane“,

Ovim projektom je, nabavkom dodatnih artikala, poboljšana ishrana migranata u područjima pogođenim krizom, prije svega u centrima Bira i Borići u Bihaću, Miral u Velikoj Kladuši, hotelu Sedra u Cazinu i Salakovac u Mostaru.

Generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić istakao je da su podržali zbrinjavanje migranata u Tuzli, Salakovcu i Unsko-sanskom kantonu nabavkom i podjelom konzervirane hrane, kao i nabavkom i podjelom čarapa, potkošulja i donjeg rublja. Također, nabavljeno je dodatno i 4.000 pari čarapa i 1.200 higijenskih paketa, koji će uskoro će biti podijeljeni migrantima van privremenih prihvatnih centara u USK, TK i KS“.  

One thought on “Crveni križ Federacije BiH dobio podršku od 38.000 KM za pomoć migrantima

  • siječanj 22, 2020 at 1:55 pm
    Permalink

    I?¦ve been exploring for a little bit for any high quality articles or blog posts in this kind of area . Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this website. Reading this info So i?¦m happy to convey that I have a very good uncanny feeling I came upon just what I needed. I most undoubtedly will make certain to do not forget this website and provides it a glance on a constant basis.

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!