Cvijanović: Opozicija će sačekati sa smjenom vlasti u RS-u

Premijerka RS-a i potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je danas da ne očekuje ništa od posebne sjednice Narodne skupštine RS-a, 31.maja, koju je inicirala opozicija s prijedlogom za izglasavanje nepovjerenja Vladi RS-a.

-Morat će se malo sačekati sa smjenom sadašnje vlasti u RS-u, dodala je ona ustvrdivši da je to isfabrikovana tema potrebna opoziciji da bi sakrili pukotine u svojim redovima.

Istakla je i da ne može opozicija Narodnoj skupštini definirati dnevni red zasjedanja.

Komentarišući optužbe lidera SDS-a Vukote Govedarice, da je izvršna vlast u RS-u najgora do sada i da bi ona trebalo da ide u zatvor zbog afere “snimak”, predsjednica Vlade RS-a rekla je da on nema ni kredibilitet, niti integritet da bilo koga komentariše ili označava kao nenarodnu vlast.

Ocijenila je “da bi Vukota Govedarica u zatvor poslao svakog koga ne može da pobijedi na izborima” te navela da narod 11 godina nije prepoznao da je SDS potencijalna narodna vlast, te da će tako ostati još toliko.

Cvijanović ne vidi nikakvu potrebu da ministar industrije, energetike i rudarstva RS-a Petar Đokić treba da nosi odgovorost, jer u Narodnoj skupštini RS-a nije usvojena Vladina odluka o prodaji državnog kapitala u Rudniku žejezne rude „Ljubija“.

Na izjavu predsjednika DNS-a Marka Pavića, da bi Đokić, zbog nekih izjava u vezi s „Ljubijom“ trebalo da podnese ostavu, Cvijanović je novinarima u Banjoj Luci rekla sva kadrovska pitanja rješavaju na nivou koalicije SNSD, DNS, SP.

Cvijanović je najavila da bi u narednih nekoliko dana trebalo da bude održan sastanak predstavnika vladajuće koalicije na kojem bi bilo razgovarano o više tema.

Koalicioni partneri, dodala je, imaju redovne sastanke svaka dva do tri mjeseca.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!