Cvijanović: Sasvim izvjesna prva tranša kredita MMF-a za BiH

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović tvrdi da je sasvim izvjesna prva tranša kredita Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), te ne očekuje da će po tom pitanju biti problema ni u vezi s zakonom o osiguranju depozita, koji je jedno od preostalih pitanja koje treba ispuniti.

Cvijanović je dodala da su neki rokovi i prolongirani u odnosu na prvobitno Pismo namjere, jer su i iz MMF-a istakli da se zbog nekih stvari ne treba zablokirati aranžman, ako su druge pretpostavke ispunjene.

– Njihov fokus je sada bio na usvajanju budžeta, nakon što su akcize riješene – izjavila je ona novinarima u Banjoj Luci.

Dio uslova MMF-a odnosio se i na Investiciono-razvojnu banku (IRB) RS-a, odnosno na način na koji bi trebalo eventualno da bude reaorganizovana.

O tome će se, kazala je Cvijanović, nastaviti razgovarati kako bi se omogućila veća stabilnost, bolja organizovanost i eventulano restrukturiranje IRB-a.

Ponovila je stav predstavnika RS-a da neće dozvoliti da se uspostavi jedinstven registar poljoprivrednih gazdinstava BiH.

Taj entitet, dodala je, ima svoj registar, a treba da se, radi različitog međunarodnog izvještavanja, omogući povlačenje podataka iz različitih registara u BiH.

– U čemu je problem da povučete podatke iz RS-a i iz FBiH i napravite izvještaj za poljoprivredu – navela je Cvijanović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!