Cvijanović sazvala sastanak u vezi s uredbama sa zakonskom snagom u RS

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović organizovat će sutra sastanak na kojem će entitetski premijer Radovan Višković, ministar pravde Anton Kasipović i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač obrazložiti donošenje Prijedloga uredbe sa zakonskom snagom o rokovima i postupanju u sudskim postupcima za vrijeme vanrednog stanja za teritoriju RS, kao i Prijedloga uredbe sa zakonskom snagom o prekršaju izazivanja panike i nereda.

Sastanku će, kako je najavljeno, prisustvovati predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i predsjednik skupštinskih Odbora za ustavna pitanja Nedeljko Čubrilović te predsjednica Zakonodavnog odbora Dušica Šolaja.

Entitetska vlada je, 3.aprila, na drugoj vanrednoj sjednici, prihvatila Prijedlog uredbe sa zakonskom snagom o rokovima i postupanju u sudskim postupcima za vrijeme vanrednog stanja za teritoriju tog bh. entiteta i Prijedlog uredbe sa zakonskom snagom o prekršaju izazivanja panike i nereda te uputila ih predsjednici RS.

Ona, u skladu s ustavnim ovlašćenjima, treba da donese pomenute uredbe, jer u vrijeme vanrednog stanja u RS-u ima ovlaštenje za donošenje uredbi sa zakonskom snagom.

Donošenje narednih uredbi sa zakonskom snagom odvijat će se po istoj proceduri.

Vanrendo stanje u RS uvedeno je usljed pojave koronavirusa.

error: Content is protected !!